20.8.10

H1N1-rokote ja narkolepsia

Viime päivinä on kohistu sikainfluenssarokotteen seuraamuksista Suomessa. Karmeimmat salaliittopauhaukset jäivät itsestäänselvästi toteutumatta. Havaintoja uudesta maailmanjärjestyksestä-blogisssa mainitut kansanmurhat pakkorokotuksilla eivät tapahtuneetkaan. "Massiivinen väestönvähennysprojekti" näyttää jääneen suutariksi. Vaikka Pandemrix-rokote sisältää nanopartikkeleita. Se on siis tappava bioase.

Lööppilehdistössä ei sentään vajottu noin alas. Siellä jännitettiin hermostosairauden riskiä. Aiheuttaisiko rokote harvinaista Guillain-Barrén oireyhtymää? Sitä osattiin erikseen etsiä mahdollisista rokotehaitoista. Kaikilla rokotteilla ja lääkkeillä on sivuvaikutuksia.

Pandemia meni ohi. Sikainfluenssa olikin lievä tapaus, eikä massakuolemiin johtanut katastrofi, sorry NWO-fanit.

Tapetille nousikin aivan toinen sairaus. Iltalehden lehtitiskilööpeissä ilmoitettiin suurin kirjaimin, että rokote on aiheuttanut kymmenelle lapselle narkolepsian. Ihmettelin itsekseni missä välissä asiasta kerittiin tekemään epidemiologinen tutkimus. Tehokasta toimintaa. Ymmärtääkseni sadat tuhannet lapset rokotettiin. Tarkempi katsaus lööppisivuun paljastikin, että vasemmassa yläkulmassa oli pieni punainen pallo jossa luki "Epäilys:" Eli rokotteen epäillään aiheuttavan narkolepsiaa.

Seuraavana päivänä lehdissä onkin enemmän tietoa. Narkolepsiatapaukset ovat ilmenneet poikkeuksellisen nopeasti. Kaikki kymmenen lasta oli rokotettu H1N1-rokotteella. Normaalisti Suomessa on vuosittain alle kymmenen lasta joilla ilmaantuu narkolepsia. Syy-yhteyttä tutkitaan parhaillaan THL:n toimesta. Lasten rokottaminen H1N1-rokotteella keskeytettiin.

Kritiikkiä tulee siitä, etteivät lääkärit informoineet rokotteen haittavaikutuksista tarpeeksi kattavasti.

Edessä on mielenkiintoinen syksy.

3 comments:

Matoisa-Lankku said...

Ai jossain on jo varmistettu se että kaikki sairastuneet oli rokotettu? Tämä ei olekaan itselleni tullut vastaan.

Mielenkiintoinen juttu kyllä, ja saas nähdä mitä tästä seuraa. Ikävää sairastuneille tokikin. Varsin erikoista on se että toistaiseksi vasta Ruotsissa on havaittu vastaavaa - eikö tosiaan missään muualla, vai eikö sitä ole vielä huomattu?

Pitää vältellä lehtijuttujen jälkeisiä keskusteluja ettei poksahda suoni päässä, vaikka toisaalta ne kovin viihdyttäviä ovatkin, hehe.

Sähis said...

Iltalehdellä oli mielenkiintoinen poikkeavuus rokotteiden ja taudinilmentymien aika-yhteyden mainitsemisessa. Muissa tiedotusvälineissä puhutaan, että tautiepäilyt sopivat ajallisesti yhteen sekä sikainfluenssaepidemioiden ja rokotuksien kanssa, mutta iltalehdessä mainitaan ajallinen yhteys vain rokotuksien kanssa. Tällä on iso merkitys ihmisille, jotka saattavat muutenkin ylireagoida näihin lööppeihin.

Kokonaisuutena koen yhteiskunnallisena ilmiönä nämä tautiepäilyt pitkälti samankaltaisena kuin brittien vuosituhannen vaihteen MMR-pelottelu. Siinä pelkona oli autismi, jonka aiheuttajat ja hoidot ainakin näin maallikon näkökulmasta yhtä hyvin tunnettuja kuin narkolepsian (eli tuntemattomia). Narkolepsian ja rokotteen tai itse sikainfluenssan yhteys voi ehkä osoittautua todelliseksi hyvin pienelle osalla nuoria koko populaatiosta. Se on kuitenkin ensin tutkittava, ennnen kuin rupeamme hutkimaan. Tutkimiseen menee valitettavasti vielä aikaa, mutta hutkimista alotetaan jo.

Briteissä meni tovi aikaa ennen kuin MMR-kohu todettiin vääräksi. Siihen mennessä tabloidit olivat jo saaneet kansan niin vakuuttuneeksi pelosta, että meni vuosia ennen kuin saatiin tiedot kunnolla korjattua. Kohun tuhoja seurataan kasvaneilla tautitilastoilla vielä tänäkin päivänä.

Tapani said...

Lisää tapauksia:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010082312227366_uu.shtml