13.9.10

Hyökkäys uskontoani vastaan

Uskonrauhaani solvataan uskomattoman törkeällä tavalla. Uskon Puolesta-blogissa levitetään vihavideoita, joissa hyökätään maailmankuvaani vastaan. Tohtori William Lane Craig puhuu ensimmäisessä videossa Lentävästä spagettihirviöstä. Craig kritisoi pyhän pastan voimaa.Craig yrittää kumota Lentävän spagettihirviön todellisuutta huomauttamalla, että FSM on fyysinen olento. Hän ei näytä ymmärtävän, että Lentävä spagettihirviö manifestoituu meille fyysisessä muodossa, mutta on myös maailmankaikkeuden ulkopuolinen olento. Hänellä on voima ylittää materialismin rajat. Lentävä spagettihirviö on ilman alkua ja loppui, kuin ääretön pasta-ateria. Näin FSM on kuin onkin vastuussa maailmankaikkeuden synnystä. Craigin argumentti musertui täysin.

Toisessa videossa tohtori runnoo Dawkinsin argumentit helvettiin asti, mikä onkin aivan oikein! Maailmankaikkeudella on olemassa vain yksi älykäs suunnittelija. Yksi ainoa Jumala: Lentävä spagettihirviö. Hänet keitettiin meidän syntien tähden.

Ramen.

14 comments:

Anonymous said...

Pitäiskö tämä spagettimonsteri olla ateistien mielestä joku hauska vitsi vai mikä tämän idea pohjimmiltaan oikein on? Tottakai varmaan pilkata meitä uskovaisia, mutta jos haluat totuuden tietää, tuo juttu lähinnä vain säälittää ja vitsinä ehkä vain naurattaa sun kaltaisia tyyppejä.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Minun käsittääkseni Spagettihirviö on alkujaan eräänlainen dekonstruktio Jumaluudesta. Sillä on Jumalalle määriteltyjä ominaisuuksia, mutta mukana on myös jotain jota asiaan ei tavallisesti liitetä.

Mutta perustelut sille miksi näin ei voitaisi tehdä, puuttuu. Miksi on perustellumpaa esittää Jumala ihmisenkaltaisena miehenä kuin spagettiateriana?

Kysymys on sinänsä mielenkiintoinen esimerkiksi sitä kautta että Pascal Boyerin mukaan UFO -uskonnot muuttavat luonnettaan heti siinä vaiheessa kun UFOille annetaan pääsy "salaiseen strategiseen tietoon" joka ihmisellä on mutta jota muut ihmiset eivät jaa hänen kanssaan. Esimerkiksi jos vegaanin jääkaapissa on pihvi, eivätkä vegaanikaverit tästä tiedä, on pihvi tälläistä tietoa.

Sitä ennen se on kenties kajahtanutta toimintaa, kenties avomielistä ulkoilmaelämää jossa on tekosyy nousta TV -tuolista reippailemaan ja tarkkailemaan luontoa. Mutta jos avaruusolennot tietävät nuo salaiset asiat, niitä aletaan palvoa ja lepytellä. (Ja tässä tapahtuu ihmisenkaltaistusta.)

Spagettihirviö on ilmiö, jonka suosion tarkkaa syytä on vaikeaa arvailla. On selvää että ateistit ovat kovin turvattomia maailmassa - uskovaiset jotka avaavat suunsa ovat yleisesti ottaen tosi tosi tosi tosi aggressiivisia. Yhdistävä tarina sitoo porukan yhteen kuin yhdessä kerrottu vitsi.

Lolcateeset ja muut ovat vastaavia. Oma suosikkini asiassa on "Linnunradan käsikirja liftareille". Se on perkeleen suosittu. Mutta jos Adamsin kirjoja lukee, on selvää huomata että kirjailija oli kuvailuissaan ja filosofiassaan ja tarinankerronnassaan huipussaan nimen omaan "Dirk Gentlyjen" kohdalla. Tästä hahmosta ei ole tullut vastaavaa ilmiötä.

Tosin ajatus kaljatulivuoresta ja muusta mitä mytologiaan on sidottu tekevät spagettihirviöstä ainakin minun mielestäni hauskemman. Siinä on tavallaan koko teologinen paketti paratiiseineen mukana. Ja kyllä, se paratiisi voittaa raadollisella tavallaan kristinuskon paratiisitarinat.

Totta puhuen, en oikein ota näistä ateisteista tolkkua. Ne kuitenkin näyttävät olevan se ainut taho joka pitkämielisesti sietää minua ja minun äärimmäisen vaikeaa persoonaani. Uskovaisilla tulee liikaa ohjailua ja he loukkaantuvat helpommin. Minunlainen sosiaalinen norsu ei voi yksinkertaisesti elää missään lasikaupassa.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Hetkinen. Eikö tuo "Uskon puolesta" -ollut se blogi joka veti ns. oikeaoppisuuskiimalimat kouluampumisista. Eli masinoi tapahtuman ideologiaa vastaan kohdistuvaksi hyökkäykseksi varsin heppoisasti. (Kaava: Murhaava yksilö tulkitsi monia asioita, ja yksi niistä oli väärin tajuttu ideologiaa X joka sattuu sopimaan fundisten olkiukkoon asiasta X -> kaikki ideologian X ovat potentiaalisia murhaajia)

Ja sai siitä kovaa palautetta ja niitä kestämättä "asiattomuuteen" vedoten poisti koko ketjun, ei siis vain niitä huonoja kommentteja. Vaan aivan kaiken?

Sen jälkeen minun on ollut jokseensakin vaikeaa uskoa hepun hyväntahtoisuuteen tai reiluun suhtautumiseen. Se ei valitettavasti edes säälitä, eikä vitsinä naurattaisi edes minun kaltaisia läpihäijyjä tyyppejä..

Paholaisen Asianajaja said...

Tottakai varmaan pilkata meitä uskovaisia, mutta jos haluat totuuden tietää, tuo juttu lähinnä vain säälittää ja vitsinä ehkä vain naurattaa sun kaltaisia tyyppejä.

Riippuu vähän siitä mistä näkökulmasta katsoo FSM:n ilmestymistä ihmiskunnalle. Hän nousi meidän tietoisuuteen nimenomaan näiden IDeistien ähinöistä koulujen oppisuunnitelmien sisältöä kohtaan. Profeetta Henderson ymmärsi, että älykkään suunnittelun ja Lentävän spagettihirviön selitysvoima on vähintään sama (tai suurempi FSM:n puolella).

IDeistit vastasivat samaan tapaan kuin anonyymi: Se on vain vitsi!

Mutta tarkastelematta jäi miten ID muka olisi tieteellisempi selitys.

http://www.venganza.org/

Oletko Sinä harkinnut minkälaisia aterioita haluat syödä kuoleman jälkeen? Liity ja nauti pastasta.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

"Tottakai varmaan pilkata meitä uskovaisia"

Mikä ihmeen oletus muuten näyttää olevan muotia. Että uskonnottomien ideana olisi halveksua, ivata, pilkata jne?

Uskon että syy on projektio. Olen elämäni aikana törmännyt roolipelaajat=saatananpalvojia -syytteisiin saatanapaniikin pahimpina vuosina, sitten on ollut "evolutionistit kouluampujan etiikkaisia" -rinnastuksia. Uskovaiset on vääntäneet pilakuvan jos toisenkin, ja niissä on aina pilkattu. Uskonnoton on epäeettinen paha huono ja tieteellisesti väärässä.

Siksi heille näyttää olevan vaikeata ns. normaali keskustelu. Jopa suvaitsevaisuutta rummuttava Tapio Puolimatka näyttäytyy yksisuuntaisena. Keskustelukumppanit kuvaavat kokemusta "kaivoon huutamisena", eli keskustelua ja interaktiota ei tapahdu. Tilaisuudet on kahvikekkereitä joissa julistetaan oma sanoma uskovaisten sanoessa penkeistä hallelujaata.

Kriitikon puheenvuorot typistetään niin että moninaista asiarumbaa ei voi edes teoriassa ehtiä käsitellä. Ja tätäkin yritetään leikata kahvitauolla.

Sillä kaksisuuntainen keskustelu on sitä että uskova kertoo miten uskonnoton on huono. Koko ideana on saada parjata, herjata ja loukata mahdollisimman monia. Oikein ovelat käyttävät tässä pelkästään sivistyssanoja ja ad hominem -argumentaatiotkin referoidaan.

Hauskin esimerkki tästä on Päiviö Latvuksen "en minä sanonut noin vaan Platon" -reagointi kun nostin esiin erään hänen lausuntonsa herjaavan luonteen. Jännää että Latvus kirjoitti pilkkansa, ei Platon.

Vain tätä kautta selittyy miksi uskovainen kokee uskonnottoman ivapilkkaajana. Vaikka kyseessä olisi ihan positiivissävyinen pikkupiruilukin. Tai spagettihirviön kaltainen mukaelma, jossa on ihan oikeasti argumentintynkä taustalla.

Sen pitäisi pakottaa miettimään ainakin transsendentin luonnetta. Miksi "rakkaus" kuvaisi propositionaalisen ilmaisun ulkopuolella olevaa yhtään paremmin transsendenttia kuin "spagetti". Tälläiset mielteet ovat uskovaisille kuitenkin vieraita. Koska heille teologiassa ideana on se että johtopäätös tiedetään, siihen sopivat alkuoletukset on vain etsittävä vaikka väkisin. Kutstutaan tätä sitten jälkikäteen "erilaiseksi tulkinnaksi" tosiasioista. Tosin unohdetaan että tosiasiat eivät perustu faktoihin vaan enemmänkin tieteelliseen ignoraatioon.

Anonymous said...

Marttyyritarinat, profetioiden vainojen näkeminen kaikkialla ja eppiset taistelut uskon puolesta. Uskonnon käyttövoima on itsesääli joka ilmenee ylireagointina kritiikkiin ja huumoriin.

Dom de Lidom said...

Mutta tosi hyvää se on...ainakin jos laittaa vähän ketsuppia sekaan, vaikka muutoin en pastaruuista niin välitäkään :)

Eikös kristitytkin syö sitä kristuksen ruumista synninpäästöllä...

tyy said...

Uskonrauhan rikkomista!

Mutta, ei, ei pilkkaaminen ole tavoite.

Jos joku tavoite ateismille omalta osaltani täytyisi asettaa, se olkoon uskontojen yhteiskunnallisen vaikutusvallan poistaminen.

Muuten tehkööt uskonnolliset yhdyskunnat mitä mitä lystäävät.

Jim van Beam said...

Ai hauska vitsi vai? Kova on oleva itku ja hammasten kiristys, kun helvetissä saat pelkkää raakaa pastaa lautasellesi. Sillä niin paljon on Lentävä Spagettihirviö maailmaa rakastanut, että kiehui pastamme tähden, jottei yksikään joka häneen uskoo tule jäämään pastatta. Yhtäkään lihapullaa eivät pilkkaajat tule saamaan. Tämä on tosi!

MrrKAT said...

Satiirilla piponkirreys mitataan..

Alkaa olla aika paha vihollinen ja kilpailija tämä FSM kun kristittyjen pitää alkaa siitä filosofoimaan (=mainostamaan tahtomattaan samalla) blogeissa ja juutuubissa..

;D

Anonymous said...

Ootte kaikki väärässä, Punainen yksisarvinen on ainut ja oikea Jumala.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Meidän perheessä ei vietetä joulua. Meidän perheessä odotetaan että tähdet ovat oikeassa asennossa. Ja sitten meidät syödään ensin.

Iä Iä, Chuthulhu. (Virallinen kieliposkitoimisto ehdottaa suomen kieleen vaikeasti taivutettavaa sanaa muutettavaksi muotoon "Kauhiainen".)

Clovis said...

RAmen! Uskoamme on puolustettava kapeakatseisten ihmisten hyökkäyksiä vastaan!

Ninny said...

Eilen oli Talk Like A Pirate Day! AAArrrrrrrr!

Ylistys FSM:lle! RAmen.