29.9.10

BBC: Skientologian Salaisuudet

BBC:n Panoraman eilen julkaisemassa Secrets of Scientology ohjelmassa käytiin haastattelemassa skientologeja ja ex-skientologeja. Jonathan Sweeney ei ole ensimmäistä kertaa sorvin äärellä. Scientology and Me ohjelmassa (2007) hän vieraili itse skientologiakultin pr-guru Tommy Daviksen ja mm. Office of Special Affairsin pomo Mike Rinder. OSA on skientologiakultin sisäinen tiedustelupalvelu. Davis ja Rinder tekivät parhaansa Sweeneyn haastatteluiden ohjaamiseksi kultin kannalta suotuisaan suuntaan. He eivät onnistuneet estämään Panoraman ohjelman julkaisua, mutta sentään Tommy Davis sai Sweeneyn karjumaan naama punaisena. Sweeney pyytää anteeksi purkaustaan jälleen kerran, mutta uusimmassa ohjelmassa kerrotaan melko hyvä selitys sille miten BBC:n toimittaja saatiin karjumaan. Ei pelkästään toimittajien kuvaamista kultin omilla kameraryhmillä, autojen seuraamista, vaan psykologista sodankäyntiä. Kun Sweeney havaitsi häntä seuraavat autot ja vitsaili olevansa paranoidi, ja Tommy Davis suoraan kielsi seuraamisen, niin kappas vain. Mike Rinder sanoo heidän järjestäneen Sweeneyn valvonnan. Siksi kultin kameraryhmä osasi saapua paikalle kun Sweeney haastatteli kultin kriitikoita.

Kultin nykyinen johtaja David Miscavige kieltää, että mitään salaista seuraamista olisi tapahtunut. He palkkasivat yksityisetsiviä seuraamaan toimittajan tekosia. Se ei ole vakoilua ja ihan normaalia. Kuitenkin ohjelma antaa melko karmivan kuvan skientologiasta.John Sweeney karjumassa Tommy Davisille

Secrets of Scientology-ohjelmassa Sweeney tapaa jälleen Mike Rinderin. Rinder ei kuitenkaan ole enää OSA:n pomo. Hän lähti pois kultista. Aivan. Nyt ääneen pääsee ex-skientologi Rinder.

Samoin näytetään hollywoodstarojen vastauksia Xenun mainitsemiseen. Aikaisemmin niitä ei saanut julkaista, sillä Sweeneyn haastateltaviksi tulleet näyttälijät eivät antaneet lupaa julkaista niitä. Mutta sitten skientologit tekivät oman vastadokumentin Panoraman ohjelmalla, ja siinä näytetään Xenu-reaktiot.

Brace for Epic.

Osa 1/4Osa 2/4Osa 3/4Osa 4/4

No comments: