23.9.10

Ripeät fossiilit

Voin maalata taulun yhden illan aikana. Joten tuhansia vuosia vanhat luolamaalaukset voivatkin olla vain viikon vanhoja. Voin kirjoittaa kirjan yhden vuoden aikana. Joten Raamattu ei ole yli tuhat vuotta vanha kirja.

Näin hämmästyttävän logiikan voimin melotaan Bwana joen kynästä-blogissa. Joel Kontinen on löytänyt uutisen fossiloituneesta revolverista.

Fossiilien pitäisi yleensä olla miljoonia vuosia vanhoja, näinhän meille opetetaan jo koulussa. Mutta entä jos fossiloitunut eläin – tai esine – onkin vain muutama sata vuotta vanha?

Fiskardo on pieni kylä Kreikkaan kuuluvalla Kefalonian saarella. Yleensä turistioppaat muistavat kertoa, että saari on kymmeniä miljoonia vuosia vanha. Harva taitaa edes tietää, että Fiskardon museossa on varsin kiinnostava 1800-luvulla tehty revolveri, joka on osaksi fossiloitunut.


Ja:

Skeptikot voivat toki väittää, että Kefalonian revolveri ei ole fossiili, sillä se ei ole koskaan ollutkaan elävä (eli joko eläin tai kasvi), ja sanakirjamääritelmän mukaan fossiilin on alun perin täytynyt olla orgaanista ainesta.

Ateistit nostivat aikoinaan jonkinmoisen mekkalan siitä, että Ken Ham mainosti fossiilihattua eli kivettynyttä kaivosmiehen hattua, joka niin ikään kertoo siitä, että pehmeä aine voi kovettua (kivettyä) yllättävän nopeasti.


Voi meitä ateisteja ja mekkala nostamisia! Koska oikein opimme olemaan hiljaa?

Virhepäättely on petollisen helppo tehdä. Kreationisti sekoittaa keskenään muodostumiseen kuluvat ajat ja muodostuneiden asioiden iät.

Kreationistit jaksavat kauhistella puiden nopeaa kivettymistä. Oikeanlaisissa olosuhteissa mineraalirikkaan veden peittämä puu kivettyy vain seitsemässä vuodessa. Ovatko maasta esiin kaivetut kivettyneet puut siis oikeasti miljoonia vuosia vanhoja? Sehän saadaan selville jollakin muulla kuin kivettyneen puun muodostumiseen menneen ajan määrittelyllä. Esim. radiometrisillä iänmäärityksillä.

Nopean fossiloitumisen tai kivettymisen kohdalla kannattaa pysähtyä pohtimaan miten prosessi on toiminut. Lähes pakosta kaikki löydetyt fossiilinallet, -revolverit tai kivettyneet hatut ovat sedimenttikivien peitossa. Ominaista näiden kivilajien synnylle on nopea kerrostuminen. Se ei ole mikään yllätys vuosimiljoonia palvoville evolutionisteille. Parhaimmat fossiilit ovat fossiloituneet nopeasti, sillä eiväthän niiden hienot yksityiskohdat muuten säilyisi miljoonia vuosia. Eliö mätänisi pois. Kerrostumista tapahtuu jatkuvasti jossain päin maailmaa. Ja varmasti on tapahtunut menneisyydessäkin.

5 comments:

Tomi said...

Joskus mietin ovatko kreationistit oikeasti näin tyhmiä.
Vai inttämisen ilostako he vetelevät näitä juttujaan.

Vain kreationisti voi sotkea kalkki pitoisessa vedessä kalkkeutuneen puun fossiiliin.

Kristitty evolutionisti Darwin said...

http://www.newscientist.com/article/dn17379-teenage-baby-may-lack-master-ageing-gene.html

"a child from Baltimore, Maryland, who is 16 years old, but whose size and development corresponds to that of an infant of 11 months."

Kretiinien logiikan mukaan kuka tahansa 16-vuotias voikin olla 11-kuukautinen vauva. Jos se näyttää vauvalta, se on vauva, ei teini-ikäinen. Tiede on erehtynyt, taas.

MrrKAT said...

Nopeasti fossiloitunutta WWII:n piikkilankaa Norjasta (tiedeuutinen muinoin) muistaakseno käytin kreationistia vastaan. En muista tarkkaan mutta kyse oli ehkä siitä, että havaitaan muinaiseliön fossiilin selittämiseen nopea fossiloituminen ja sen voi muka syntyä ja selittää vain Noaan tulvalla.

Ja nyt ei tulvaa tarvitakaan.. :D

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Rakennusmiehet pykäsivät pystyyn Rekolaan kerrostalon. Rakentamisessa meni aikaa sellainen puolisen vuotta. Ergo : Yksikään kerrostalo ei ole yli puoli vuotta vanha.

Anonymous said...

"Rakennusmiehet pykäsivät pystyyn Rekolaan kerrostalon. Rakentamisessa meni aikaa sellainen puolisen vuotta. Ergo : Yksikään kerrostalo ei ole yli puoli vuotta vanha."

Mutta, mutta... minä olen asunut yhdessä ja samassa kerrostalossa yli kuusi vuotta.

Ainoa looginen selitys on, että Jumala luo talon uudelleen joka kerta, kun minä poikkean Alepassa.