12.9.10

Homeopatia pulassa Skotlannissa

BBC News kertoo miten Skotlannin terveydenhuoltopalvelut ovat homeopatian pauloissa. Mutta taikauskon voimat ovat kokemassa kovia valitustuksen rynnäköidessä porteille. British Medical Associationin tiede ja etiikkalautakunnan tohtori Vivienne Nathanson on vaatimassa tieteeseen perustuvaa näyttöä homeopatian tehosta. Jos sitä ei ala löytymään, niin homeopatia menettää terveydenhuollosta saadun rahoituksen myös Skotlannissa. Vuosittainen panostus taikaveden tukemiseen on ollut n. 1,5 miljoonaa puntaa. Glasgown homeopaattinen sairaala sai kunnian kantaa todistustaakkaa harteillaan. He puolustavat yli kymmentä terveyslautakuntaa, jotka ovat jakaneet rahaa homeopaattisille hoidoille.

Homeopaatit ja heidän potilaat sanovat, että hoito auttoi heitä. He suosittelevat kokeilemaan homeopatiaa, sillä siitä ei tule potilaalle mitään haittavaikutuksia, jos hoito ei vaivaan.

Gimpy's Blog huomasi miten homeopatia on muuttunut epämieluisaksi sanaksi Britanniassa. Kansainväliset otsikot kertoivat miten homeopatialle ei tahtonut löytä tieteellistä tukea. Nyt vaihtoehtohoitojen pr-koneisto on haistanut miostä tulee. The Royal London Homeopathic Hospital on muuttamassa nimeään. Uusi vuosituhat vaati uuden kulissin. Päivitetty nimi tulee olemaan Royal London Hospital for Integrated Medicine. Päivitetty nimi heijastaa paremmin vaihtoehtohoitojen ja niiden roolin merkitystä modernissa lääketieteessä.

2 comments:

Sähis said...

Tuo nimenvaihto kuvastaa hyvin taustalla hääräävien etiikkaa. Iso osa ihan täyspäiväisistä huijareistakin vain vaihtaa huijaustuotteensa nimeä, kun vanha jää kiinni kusetuksesta. Tähän on törmätty tässäkin blogissa useasti.

Mielenkiintoista jos ei homeopatian järjestöjen vetäjät uskalla pysyä uskonsa takana loppuun asti (siis siihen hetkeen kun he joutuvat myöntämään erehtyneensä). Voisiko tuosta nimenvaihdosta päätellä, etteivät hekään usko, että positiivisia tutkimustuloksia löytyisi tulevaisuudessa.

Juupa... said...

Ramen...