7.9.10

Homeopatia pulassa Japanissa

Kulunut kesä ei ollut suotuisa homeopatialla Euroopassa. Eikä asiat suju hyvin edes Japanissa. Maan lääkäriliitot ovat julkisesti tuomitsemassa homeopatiaa huijaukseksi. Keisari Hirohiton lääkäri ja Japanin tiedekomitean johtaja Ichiro Kanazawa kertoi tiedotusvälineille olevansa täysin hölmistynyt homeopatian suosiosta Japanissa. Kanazawa sanoi, ettei homeopatia perustu tieteeseen. Länsimainen vaihtoehtohoito on kumottu lääketieteellisesti. Lopullinen homeopaattinen tuote on vain vettä, eikä sillä ole terapeuttisia vaikutuksia. Jos homeopatian leviämiselle ei tehdä jotain Japanissa, niin pian seuraamukset voivat olla vakavia. Jotkut jättävät ottamatta lääkärin määräämiä lääkkeitä, ja suosivat sen sijaan sokeripillereitä. Lääkäriliitot ilmoittivat olevansa samaa mieltä Kanazawan kanssa. Lausunnot johtuvat Japania kohauttaneista homeopatiaan liittyvistä tapauksista.

43-vuotias nainen kieltäytyi menemästä lääkäriin. 3 vuotta sitten hän aloitti homeopatian käytön, kroonisen vaivan takia. Perusteluna se, että lääkärin määräämät pillerit kumoaisivat homeopaattien antamien lääkkeiden vaikutuksen. Vaivat eivät helpottaneet, kunnes lopulta nainen päätyi huonoon kuntoon. Äiti soitti ambulanssin. Sairaalassa selvisi, että naisella oli imusolmukesyöpä. Hän kuoli 11 päivää myöhemmin.

Toinen tapaus oli 6 kk ikäinen vauva. Alipainoisen pojan vanhemmat uskoivat horjumattomasti homeopatiaan. Vauvalle ei annettu rokotteita tai lääkkeitä atooppiseen ihottumaan. Vauva päätyi sairaalaan, kun päivähoitokeskus päätti vanhempien vahingoittavan lastaan.

Japanese Homoeopathic Medical Association ilmoitti, ettei se kiellä oikeiden lääkkeiden ottamista, joten ongelmat johtuvat ihmisten väärinkäsityksistä. Homeopaatit vastasivat Kanazawan lausuntoihin. Heidän mielestä lääkäri ei ole perehtynyt tarpeeksi hyvin homeopatian positiivisiin tuloksiin.

On kuitenkin hyvä tietää, että japanilaiset terveysviranomaiset ottavat huuhaan leviämisen vakavasti.

No comments: