2.9.11

Jooga johtaa Helvettiin, myös Suomessa

Jumprahuiti sentään. Luulin, että joogan kauhistelu olisi vain jotain Yhdysvaltalaisten fundamentalistien vouhotusta. Mutta huolestuneisuus joogan pauloihin joutuneista kristityistä on putkahtanut pinnalle myös Suomessa.

Kyrkpressenin mukaan teologit ovat usein joogasta eri mieltä keskenään. Larsmon kirkkoherran Max-Olav Lassilan mukaan huoli kristittyjen joogan harrastamisesta on perusteltu. Hän näkee, että joogan juuret ovat niin syvällä hindulaisuudessa, että vieras uskonto ei voi olla jättämättä siihen jälkiä.


Keskittyminen ja rentoutuminen avaavat sielun valolle, mutta myös pimeydelle. Pahat henget voivat livahtaa sisään nivelistä, kun niitä venytellään epäkristillisiin asentoihin.

Kotimaa24 -blogeissa Eero Koskela jakaa kokemuksensa joogaa harrastavan miehen kohtaamisesta. Pelottavaa kamaa. Ehkä tämä selittää sen miksi olin niin notkea teininä. Olin uskonnoton lapsesta lähtien.

7 comments:

Jussi M. said...

Äitini kertoi, että helluntalainen lastenhoitajani kauhisteli joogaa epäjumalan palvontana jo 80-luvulla... ettei ole varmaan Suomessakaan mikä uusi ilmiö.

Anonymous said...

Vuosituhannen vaihteessa myös uskonnonopettajamme paasasi meille tätä. Että se siitä tunnustuksettomasta uskonnonopetuksesta... mutta mitäpä muuta voi odottaa Pohjanmaalla papin vaimolta.

Ps. Asiaankuuluva sanavahvistus: Plato. ;)

Ana said...

Mä salajoogaan vain kotona, enkä avaa ovea joogatarkastajalle.

Anonymous said...

Jeesus näkee kun joogaat!

Otto said...

Kaverini fb-seinältä:

"
Itsehän harrastan saatananpalvontaa, MUTTA vain voimisteluna!
Tässä linkkiä sit taas niille, jotka harrastaa jotain muuta epäjumalien palvontaa voimisteluna :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Yoga
"

Anonymous said...

Minulla on synkkä menneisyys viidesläisyydessä (ev.lut.) ja sieltä 90-luvulta kyllä muistan varoittelut joogasta. Joogan ajateltiin avaavan jonkinlaisia kulkureittejä pahoille hengille aivan huomaamatta. Samanlaista pelkoa piti tuntea esimerkiksi maailmankaupasta ostettuja pussukoita kohtaan, joihin oli printattu "mystisiä tekstejä" - aivan varmasti rukouksia epäjumalille. Oman temppelin (ruumiin, kodin, seurakunnan) ovia ei tule avata epäjumalille! :P

Noin kymmenen vuotta vapaa-ajattelijan elämää on vapauttanut minut jo melko hyvin kaiken maailman peloista ja ahdistuksista. (Se muuten liikkeen piirissä katsotaan todisteeksi siitä, että saatanakin on lakannut kiusaamasta kun on huomannut että tämä tyyppi kuuluu jo minun joukkoihini...)

Sara-Alice said...

Vooi jooga