6.9.11

Salainen Nasa-nauha paljastuiEn kommentoi vielä mitään videon aitoudesta tai alkuperästä. Tarkastellaan ensin miten siihen on reagoitu Havaintoja uudesta maailmanjärjestyksestä-blogissa.


Videolla näkee kuinka astronautin vieressä on 2 studiohenkilökuntaa ilman mitään suojapukua. Joten tästä jo päästään kärryille, että olivatko nämä NASA:n astronautin todellakin kuussa vai ei jos siellä selviytyi myös ilman suojapukua.

Näin ollen 21. heinäkuuta 1969 tapahtui suuri askel ihmiskunnalle kun Neil Armstrong käveli kuukävelyä tv-studiossa.Kuitenkin skeptikkona tulkitsen videota hieman eritavalla. Puhe, valotelineen humoristinen mäjähdys päin astronauttia ja Maan rekonstruktio kököllä tietokoneanimaatiolla antaisivat ymmärtää, että kyseessä on parodia siitä miltä lavastattu kuukävely näyttäisi. Siksi "astronautin" puheessa vilisee reipasta kiroilua.

Videon lopussa on pikaisia zoomauksia aitoihin dokumentteihin, joissa kerrotaan miten astronauttien koulutuksessa simuloitiin Kuun olosuhteita. Niillä on varmaankin tarkoitus luoda mielikuva siitä, että paperit todistavat Apollo-lentojen kuukävelyt tekaistuiksi. Esim. ekana näkyvä Apollo Experience Report-paperi vuodelta 1973 on jotenkin raskauttavaa vuoden 1969 lennon kannalta. Kyseisessa nivaskassa käydään läpi sitä miten astronautteja koulutetaan lentoja varten. Nyt paperit ovatkin yllättäen todisteita siitä, että Kuussa ei käyty.

Sitten se olennaisin kysymys.

Missä todisteet siitä, että nauha on tullut Nasan arkistoista?

9 comments:

tyy said...

Just what do you think you're doing, Dave?

Maria said...

"We cannot believe that you're on the fucking moon, repeat, cannot fucking believe it, over."

Anonymous said...

Tuon videon ääniraita on itse asiassa Evolution Control Committee -mashup-artistin kappale The Fucking Moon.

Tomi said...
This comment has been removed by the author.
Tomi said...

Voi, hyvätavaton sua PA, nyt tuolla videolla tuhosit uskoni kuukäyntien aitouteen.
Pala helveissä!

Tomi said...

Iltasanomissa oli uutinen, että kuussa näkyvät astronauttien jalajäljet

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/uusissa-kuukuvissa-nakyvat-astronauttien-jalanjaljet/art-1288412456046.html

Varmaankin huijausta.

tyy said...

Huimaa ajatella, että vuosikymmeniä vanhat jalanjäljet ovat ihan selvinä näkyvissä. Aluksi tuntuu oudolta, mutta kuussa ei ole paljoa eroosiota, joten noin se menee.

Mikä muovaisi jalanjälkiä ilmakehän puuttuessa?

Painovoima? Kuunjäristykset? Meteoriitit?

Jim van Beam said...

Ethan Siegel käsittelee myös LRO:n ottamia kuvia erinomaisessa blogissaan: http://scienceblogs.com/startswithabang/2011/09/a_world_where_your_footsteps_n.php

Hesarin keskustelupalstalla puolestaan salaliittohörhöt vauhdissa.

Sähis said...

Ensireaktiona olisin veikannut, että tämä voisi sopia uuden kauhuelokuvan "Apollo 18" -erikoiseksi mainoskampanjaksi. You Know herätetään hieman yleistä hälinää kuulentojen totuuksista, ja kappas meillä onkin tämmönen "salaisten videoiden" kauhuleffa kuulennoista.

Onko kellään kuitenkaan käsitystä kuinka vanha tämä "vuoto" on? Ei se taida ollakaan niin tuore kuin alunperin arvelin, koska muistin nähneeni tästä pätkän Subilla tulevassa tusinaohjelmassa "villit nettivideot ("Rude tube" kai)", joten voiko tämä olla mitenkään riittävän tuore sopiakseen ensin ehdottamaani arvaukseen. Jos tämä ei ole täysin tuore, kertoo ehkä tähtitieteilijöiden hiljainen reaktio tähän jotain.