11.11.11

11.11.11 ja Pyramidien arvoitus

Juutalaiset ovat jälleen metkuilemassa metkuillaan. Viimeksi Egyptissä hämmästeltiin haiden hyökkäyksiä. Yhtenä loogisena selityksenä turisteja karkottaneille tapaturmille oli Israelin kouluttamat hait. Sitten tiedustelumaailmassa kuohui, kun Israelin salainen agentti paljastui Saudi-Arabiassa. Lähi-itä on tulvillaan valittuun kansaan liittyviä salaliittoteorioita. Sionistit ovat tavallisten geopoliittisen juoniensa lisäksi myös historiallisen kohteiden perässä.

Egyptissä kuohuu tänään. Päiväyksen symmetria saa taikauskoiset ihmiset herkälle tuulelle. 11.11.11 sai universaalin rakkauden ja numerologian lähettiläät liikkeelle. Btw, tietenkin myös maailmanloppu huolestutti joitakin. Numerologit kokoontuivat pyramidien juurelle rakkausrituaalia varten. Tai ainakin aikoivat kokoontua. Ryhmä lähetti virallisen anoomuksen kokoontumista varten viikkoa etukäteen. Poliisi eväsi luvan. Tiedossa olisi huoltotauko, kun edellisten viikkojen turistimassat olivat aiheuttaneet jälkiä vierailualueille. Tuo oli virallinen selitys.

Tästä huolimatta huhupuheet tulevasta taikakokoontumisesta lähtivät liikkeelle. Facebookissa egyptiläiset vaihtoivat kuulopuheita. Kansa ei halunnut outoja rituaaleja pyramidien lähelle. Seremoniaan osallistuisi jopa juutalaisia vapaamuurareita. Pian tiedettiin, että pyramidien äärelle kokoontuisi 1200 juutalaista, jotka heittäisivät Daavidintähden pyramidin huipulle. Näin juutalaiset omisivat kulttuurihistoriallisesti merkittävät nähtävyydet. Kuulemma he perustelisivat tekoaan sillä, että pyramidit ovat juutalaisten orjien rakentamia.

Egyptissä on kiertänyt monenlaista tarinaa juutalaisista. Secrets of the Exodus kuvailee historiaa, jossa heprealaiset ovatkin monoteistisen faaroa Akhenaton seuraajia. Juutalaiset eivät siis olleet orjia vaan yläkastin oppineita pappeja, jotka karkotettiin Egyptistä. Faaroa lopetti polyteistisen jumaluusmalliston palvomisen. Oli vain yksi jumala: Akhen, jota palvottaisiin uudessa pääkaupungissa. Rikkaudet keskitettiin uuteen kaupungiin. Seurasi nälänhätää ja muita tuttuja ongelmia. Kansa suuttui. Akhenatonin kuoleman jälkeen monoteistiset opit pyyhittiin pois. Kaupunki poltettiin ja papit lähtivät uusille saarnausmaille. Juutalaiset olisivat kerettiläisten egyptiläisten jälkeläisiä.

Mutta tuo on vain hapuileva hypoteesi. Kai. Kyseisen kirjan lukeminen kiinnostaa minua.

4 comments:

Anonymous said...

Todellisuudessa 11.11.11. merkitsee Elder Scrolls V: Skyrimin ilmestymistä. Pyramideja ja maailmanloppuja? Pyh.

Sähis said...

Joskus suosittelin aihepiirin takia Waltarin "Sinuhe Egyptiläinen" -kirjaa. Sen tapahtumat pyörivät juuri tuon faaroa Akhenatonin lähipiirin ympärillä. Kaikessa fiktiivisyydessään siinä on kuitenkin enemmän faktaa kuin blogauksessa mainitsemasi, joten kannattaa sekin joskus sivistyttää. Perkeleen pitkähän se on.

Taisitte tehdä Skepsiksessä kaikki rituaalit ihan oikein, kun ei sitä maailmanloppua tullut eilenkään. Kiitos.

tyy said...

Tämän verran viisastelisin, vaikka eipä tuolla suurta väliä: Akhenatenin jumala oli nimeltään Aton. Akhenaten tarkoitanee "Atonin elävä henki!" tai jotain sinne päin.

Sinuhe Egyptiläinen kuuluu yleisivistykseen, myös skeptikoille.

Anonymous said...

numerologian idea tiivistettynä: 11.11.2011 -> 11.11.11.

Kyseessä on oikeasti pedon luku. 1+1 = 2, 2*3=6, eli 11.11.11 = 6.6.6. Repikää siitä!