21.11.11

Mahtavia uutisia maailmalta

Iso-Britannia on saanut kunnian toimia suurena näyttämönä homeopatian sättimiselle. Parlamentin tutkintapaneeleissa asti on todettu, ettei sokeripillerien lääketieteelliselle teholle löydy vakuuttavaa näyttöä (lumevaikutusta enempää, siis). Jotkut homeopaatit ovat kehuskelleen terapiansa pitkällä iällä ja vaikutusvaltaisilla kannattajilla. Jopa Englannin kuninkaallisista löytyy homeopatiaa käyttäviä aatelisia. Ja onhan tuolla arvostetulla maalla oikeita homeopaattisia sairaaloita. Tai ainakin toistaiseksi niitä on muutama jäljellä.

Liverpoolin homeopaattinen sairaala on lopettanut toimintansa ilman suuria muisteluja. Alunperin paikka oli ihan oikea sairaala. Se suljettiin 70-luvulla ja avattiin NHS's avustuksella uutena klinikkana, joka myös tarjosi homeopatiaa. Nyt Andy Lewis on huomannut, ettei paikka enää mainosta homeopatiaa tuotevalikoimassaan. British Homeopathic Association mainitsee enää kolme NHS'n tukemaa homeopaattista hoitopaikkaa sivuillaan.

Toinen hyvä uutinen liittyy hologrammitarralla varustettuihin tasapainorannekkeisiin. Suurin ja kaunein ranneke, Power Balance, on joutunut kiipeliin. Lumevaikutuksen teholla toimiva muoviläpyskä on myynyt mahtavasti maailmalla, kun urheilu- ja viihdemaailman tyypit ovat pitäneet tuotetta ranteissaan. Kuitenkin firma haastettiin joukkokanteen voimalla oikeuteen Los Angelesissa tammikuussa. Lakimiehet ovat tuumailleet mitä tehdä, kun tieteellistä näyttöä tuotteen teholla ei tahdo löytyä. Ratkaisu on onneksi selkeä. Osapuolet sopivat kiistan, sillä tuoreiden juorujen mukaan Power Balance maksaa sovittelusta 57,4 miljoonaa dollaria. Tuotteen ostaneet ihmiset, jotka osallistuivat joukkokanteeseen, saanevat rahansa takaisin korkojen kera.

Eikä siinäkään vielä kaikki! Miten tämä voisi muka muuttua paremmaksi? Power Balancea odottaa konkurssi. Näin mahtavat uutiset pitävät minut tyytyväisenä.
Nännini räjähtävät ilosta

2 comments:

Anonymous said...

Äläpäs vielä riemuitse. Epäilen että konkurssihakemuksella yritetään vain keplotella ulos korvauksista. Joka tapauksessa, yrityksen pääjehut ovat miljoonansa jo taatusti pistäneet omaan taskuunsa. 57 miljoonaa dollaria on pikkusumma kun myyntitulot ovat olleet moninkertaiset. Kannattava kusetus, vaikka se nyt loppuikin, siis ainakin Yhdysvalloissa. Jäähän vielä koko muu maailma...

Anonymous said...

Linkkisi perusteella Power Balance on hakenut konkurssisuojaa, eli luultavasti pyrkivät vain konkurssisuojaan liittyvän maksusuunnittelun kautta välttämään korvausten maksamisen kerralla.