5.11.11

Homoseksuaalisuuden syy selvisi

Johtuuko homoseksuaalisuus geeneistä? Kasvatuksesta? Popkulttuurista? Näihin monimutkaisiin kysymyksiin ei ole yksinkertaisia vastauksia. Onneksi lakimies ja katolisen kirkon jäsen Daniel Avila on puolustanut perinteistä avioliittoa. Hän ei kaihda monimutkaisia kysymyksiä. Avila kirjoitti Bostonin hiippakunnan The Pilot lehteen homoseksuaalisuuden alkusyistä. Kirjoituksessa tiedostetaan, ettei kukaan tietenkään halua homoseksuaalien olevan yksinäisiä ja elävän kurjuudessa. Jos homot syntyivät homoiksi, niin miksi heitä pitäisi rangaista asiasta jolle he eivät voi mitään?

Avila tietää, että näinä moderneina aikoina kirkon jäsenet tulkitsevat oppeja libeerilla. Seurakunnista erotaan homokymyksen takia. Siksi Avila haluaa antaa selvyyttä siihen kenen harteille homosekuaalisuuden syy asetetaan.

Ainakaan syy ei voi olla Jumalan. Jos Jumala aiheuttaa viehtymyksen samaan sukupuoleen, ja toisaalla tuomitsee sellaisen siivilänkaupan (vispilänkauppa on heteroiden juttu), eikä sellainen jumalainen julmuus voi olla totta. Tällainen epälooginen ajattelu ajaa väkeä pihalle kirkoista. Premissit ovat vääriä, sillä Jumala ei aiheuta homoseksuaalisuutta.

Sen sijaan syyllinen tuon kauheuden luomiseen löytyy toisen yliluonnollisen olennon takataskusta. Joissain uutisissa on virheellisesti väitetty, että Avila olisi rinnastanut homoseksuaalisena elämisen yhtä pahaksi asiaksi kuin Saatana. Näin ei missään tapauksessa ole asianlaita. Avila on vain todennut, että katolisella kirkolla ei ole materialismin ylellisyyttä (teologisissa opeissaan, siis) joten perisyiden penkomista tehdään fyysisen maailman yläpuolelelta. Tai alapuolelta.

Disruptive imbalances in nature that thwart encoded processes point to supernatural actors who, unlike God, do not have the good of persons at heart. In other words, the scientific evidence of how same-sex attraction most likely may be created provides a credible basis for a spiritual explanation that indicts the devil. Any time natural disasters occur, we as people of faith look back to Scripture's account of those angels who rebelled and fell from grace. In their anger against God, these malcontents prowl about the world seeking the ruin of souls. They continue to do all they can to mar, distort and destroy God's handiwork.

Therefore, whenever natural causes disturb otherwise typical biological development, leading to the personally unchosen beginnings of same-sex attraction, the ultimate responsibility, on a theological level, is and should be imputed to the evil one, not God. Applying this aspect of Catholic belief to interpret the scientific data makes more sense because it does not place God in the awkward position of blessing two mutually incompatible realities -- sexual difference and same-sex attraction.Homoseksi johtuu siis siitä, että ihmisen luonnollinen kehitys on joutunut pirulaisen sabotaasin kohteeksi. Tämä ottaa ihanasti syyn pois Jumalalan sylistä. Näin Jumala saakin tuomita homoseksin. Ja homot ovat viattomia syntiseen elämäänsä. Siksi heitä täytyy ymmärtää paremmin. Samalla kun tuomitsemme käytöksen.

The Pilot perui Avilan artikkelin ja pyyteli anteeksi sen julkaisua.
Totuus tiedettiin vanhan sukupolven pulp-kirjallisuudessa.

8 comments:

Arttu said...

On perin kummallista kuinka usein kirkolle epämieluisat asiat sysätään itse Perkeleen piikkiin. Siinä tulee vain helposti sellainen käsitys, että Jumala itse on kykenemätön tekemään asialle mitään.

Tilanteen tragikoomisuutta tuskin lieventää Raamattu itsekään, sillä sen mukaan juuri Jumala lähetti Saatanan paikkaan josta halusi täydellisen.

Anonymous said...

Kannattaa (tai ei) katsoa YLEn areenasta Silminnäkijä-ohjelma "eheyttämisestä". Apua annetaan, mutta ei ilmaiseksi... Jumala rakastaa kapitalistia.

Anonymous said...

Kannattaa (tai ei) katsoa YLEn areenasta Silminnäkijä-ohjelma "eheyttämisestä". Apua annetaan, mutta ei ilmaiseksi... Jumala rakastaa kapitalistia.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Se on sitä menestyksen teologiaa. Kapitalisti menestyy Jumalan armosta. Ja kun ihmeparanemiset kertoo Jumalan rakkaudesta parannettua kohtaan, on homoseksuaalisuuskin selvästi jotain joka kertoo siitä että ei se Jumalakaan niistä oikein tykkää.

USA:ssahan ollaan tosi isosti kalvinisteja, joten periaatteessa heillä ei ole välttämättä ongelmaa (usein kuitenkin on) sen kanssa että homoseksuaalisuus olisi synnynnäistä. Luterilainen vastuukäsitys sen sijaan tarkoittaa sitä että homoseksuaalisuus on pakko ottaa valinnaksi. (Ja tämä johtaa puupäisyyteen.)

Kalvinismin ja menstysteologian henki näkyy vahvasti näissä rukousparannuspaikoissa.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Huvittavaa on tietysti se, että Areenan jututkin toimii Suomessa. Internet ja globalisaatio johtaa siihen että USA:sta vain kopsataan kalvinistishenkistä julistusmateriaalia miettimättä yhtään miten se sopii luterilaiseen Suomalaiseen menoon.

Lopputulos on sekametelisoppa, josta ei tahdo löytyä edes mitään sisäisesti konsistenttia. (Joka on välttämätön mutta ei riittävä ehto siihen että voidaan kutsua edes alkeellisella tasolla järkeväksi.)

Anonymous said...

Eikös sitä kaikki muka tiedä, että homous on ympäristömyrkkyjen vaikutusta hormonitoimintaan. Mm. elohopea aiheuttaa uroslinnuilla homoseksuaalisuutta. Sairaus mikä sairaus vaikka media muuta todistelisi. Ei kuulu terveen nisäkkään biologiaan.

Anonymous said...

http://www.kotipetripaavola.com/homoseksuaalisuudensynty.html

Homouden syyt linkissä.

Anonymous said...

http://www.kotipetripaavola.com/homoseksuaalisuudensynty.html

Homouden syyt linkissä.