24.11.11

Herman Cain ja kivat nimet

Presidenttivaalit kuumenevat Yhdysvalloissa. Republikaanit etsivät vielä vahvaa haastajaa Obamalle. Ehdokkaiden kärjessä on lennellyt myös Herman Cain, joka on joutunut ahdisteluskandaalin alistamaksi mediassa. Mies jatkaa kampanjaansa. Hän vieraili Floridassa. Samalla Cain käväisi Holy Land Experience -huvipuistossa (varoitus: linkki sisältää Jeesusta). Mitä vähemmän joudun ajattelemaan tuota puistoa, sitä parempi se on mielenterveydelleni.

Ehdokas Cain puhui yleisölle suoraan sydämestään. Kristinuskon tärkeys tuli selväksi epäsuoralla tavalla, kun hän tarinoi lääkärikokemuksistaan. Siitä seurasi outo versio ennakkoluuloista. Cain tiesi selviävänsä tulevasta syöpäleikkauksesta, kun lääkärien ja hoitajien nimissä oli Lord ja Grace. Herra ja Armo! Pisteenä Iivarin päälle Cainiin tehtävä viilto olisi J-kirjaimen muotoinen. J kuten J-E-E-S-U-S! Ei voi olla sattumaa. Operaatio olikin menestys.

Sitten se nolo osio Cainin puheesta.

Kemoterapiansa aikana vastaan tuli tieto yhden kirurgin nimestä; tohtori Abdallah.

Cain sanoi kirurgin avustajalle, että nimi kuulostaa ulkomaalaiselta - ei sillä että Cainilla olisi mitään ulkomaalaisia tohtoreita vastaan - mutta se kuulosti liian ulkomaalaiselta. Avustaja totesi, että kirurgi on Libanonista. Cainin päässä alkoi vilistä villit ajatukset. Abdallahin uskonto voi olla eri kuin Cainin, eli tohtori ei olisikaan kristitty! Avustaja näki huolestuneen ilmeen ja rauhoitteli Cainia, "Älkää huolehtiko, herra Cain, hän on libanonilainen kristitty".

"Hallelujaa!" Cain vastasi. "Kiitos Jumalalle!"
Cain ei ole rasisti, sillä hän oli huolestunut miehen uskonnosta, ei rodusta.

4 comments:

Ironmistress said...

Ei mitään uutta auringon alla. Talmudin mukaan juutalaisen on parempi kuolla kuin tulla kristityn lääkärin hoitamaksi. Islamin mukaan taas naislääkäri ei saa hoitaa miespotilaita, se on Allahille kauhistus.

jaska said...

"Cain ei ole rasisti, sillä hän oli huolestunut miehen uskonnosta, ei rodusta."

Uskonnon kritiikkiä tai edes syrjintää uskonnon perusteella ei saa rinnastaa rasismiin. Tietenkään uskonnon perusteellakaan syrjintä ei ole hyväksyttävää, mutta monessa kohtaa uskonnolla on oikeasti merkitystä toisin kuin rodulla.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

"I have a dream of a world where chicken is not judged by the colour of it's feather, but by it's ability to cross roads."

Kritiikkiä ja syrjintää ei kannata liian tiukasti sumputtaa. Mutta kysymys on tässäkin asenteesta, ei aiheesta. - Vakava syrjintä ideologian mukaan on mahdollista. Mutta "vihapuhe" -leima on nykyään helppo saada jostain joka on vain kritiikkiä tai halpaa sarkasmia. (Kenties siksi että aidosta vihapuheesta on hemmetin runsasta ylitarjontaa.)

Anonymous said...

Itse olen sitä mieltä, että varsinkin islamia ja muslimeita pitäisi nykyisin tarkastella nimenomaan kriittisesti (joka tarkoitaa sitä, että tarkastellaan sekä hyviä ja puolia ottamatta mitään etukäteispositiota).

Se, että uskontoja osaa tarkastella todella kriittisesti, ei vain niiden totuusarvoja tieteellisin kriteerein, vaan myös niiden muita vaikutuksia, niin se ei tarkoita sitä etteikö pitäisi arvostella suvaitsematonta islamia tai kristinuskoa.

Varsinkin islamin ja suvaitsemattoman islamin arvostelun suhdetta terrorismin ja/tai rasismin kanssa emmitään. Kuitenkaan meidän ei tarvitse 1) luopua mistään Suomessa islamin takia 2) jättää arvostelematta suvaitsemattomuutta rasismin/terrorismin pelossa. Rasismiin voi jotkut vedota, mutta se, että arvostellaanko islamia/muslimeja, sallitaanko heille erityisvapauksia vai jätetään sallimatta tai kielletään heiltä jotain (burka) ei vähennä eikä lisää terrorismia eikä ole järkevin perustein rasismia.

(Muslimit rakastavat länsimaita, koska islam ei vaadi kaikkea, jos ei eletä muslimimaassa tai maa, jossa he asuvat kieltävät asian, he saavat näin vapaamman elämän.)

(Muslimien kontrollointi ei yllytä terrorismiin. Radikaalit muslimit yrittävät löytää muslimien pilkkaa, jossa muslimeita pidetään kollektiivisesti sikoina jne. Tällä pilkalla (ei kielloilla) pyritään saamaan aikaan riitaa. Joskus on hyvin onnistuttukin (Tanskan pilakuvat) mutta onneksi ääri-islamistien ylläpitämä mielikuva ummasta on totaalisen virheellinen eikä läheskään kaikki kiinnosta koko asia.)