2.11.11

Muistoja Kirjamessuilta

Viime viikonloppuna vierailin Kirjamessuilla. Tarkoituksenani oli tavata pari tuttua. Se projekti onnistui 50 %:sti, sillä valitettavasti en löytänyt yhtä tiettyä kojua messuhälinästä. Sekunda-tavoitteena oli löytää teologi Pasi Turunen. Hän on kirjoittanut uuden Uskon puolesta kirjan, jossa tehdään apologiaa kansantajuisesti. Olisin halunnut sellaisen omakseni signeerauksen kera. Pasi jäi kutenkin tapaamatta, kun en onnistunut löytämään sitäkään osastoa kaiken kiireen keskellä. Joko olin tavallista dumber tai sitten messukartta ei ollut paras mahdollinen. Seli seli.

Onneksi Ursan kojulla oli tyrkyllä Esko Valtaojan uutuus Kosmoksen siruja. Siihen sain signeerauksen, vaikka kuuluisa parta ollutkaan itse osastolla. Minulle vakuuteltiin, että Esko käy osastolla joten jos olisi muita asioita tässä odotellessa, jne. Ehkä Ursalaiset kirjoittivat sen Eskon nimen kirjaan, kun lähdin kiertelemään.

Toinen ostos oli Suomalainen piru - Paholainen kansanperinteessä. Kuinka olisin voinut vastustaa kiusausta ostaa tämä kirja? Siinä Mari Purola kertoo kuinka monella tapaa Suomessa on uskottu, pelätty ja kunnioitettu paholaista. Piru on vuorotellen auttanut syntisiä, vuorotellen rankaissut heitä. Sinällään outoa, sillä jälkimmäinen tarkoittaisi sitä, että saatana tekisi Jumalan työtä.

Unettomuuden parantajaksi ostin Tilastollinen päättely ja tieteellinen argumentointi by Mikko Ketokivi.

Tänään vierailin Helsingissä Tieteiden talolla. Skepsi ry järjesti luennon: OTT Marko Mononen: Suojaako laki kuluttajia uskomushoidoissa? Mononen kertoi miten hyvin, eli huonosti, laki suojelee kuluttajia uskomushoidoissa. Lainsäädäntö ei ole puutteellista. Se on olematonta. Myös uskomushoidoista tehty kriittinen valistustyö on hieman ironisen lopputuloksen edessä. Mitä enemmän tavallinen kansa tietää, että jokin uskomushoito ei ole lääketieteellisessä mielessä toimivaa, sitä vähemmän kuluttajalla on valitusoikeuksia. Sillä pitäisihän sitä aikuisen ihmisen tietää, ettei siitä ja siitä uskomushoidosta ole oikeasti hyötyä. Käytännössä kaikki vastuu on kuluttajalla. Masentava mutta valistava luento.

Päädyin myös Skepsis ry:n hallituksen jäseneksi. Mukaan tuli myös toinen nuori mies. En tiedä haluaako hän vielä nimeään julkisuuteen, mutta onnittelut myös. Selvisimme salaperäisen skeptikkokultin initaatioriiteistä hengissä. Tavoitteenani on järjestää tammikuussa jonkinlainen epäilijöiden tapaaminen Tampereella. Jos se menee hyvin, niin jatkoa tulee toisen jos kolmannenkin kerran vuonna 2012.

6 comments:

Sähis said...

Muistathan sitten mainostella tuota epäilijöiden Tampereen kokoontumista täälläkin, kun epäilen, ettei kaikilla vakiovierailijoillasi ole vielä silloinkaan naamojakirjoilla. Saa sitten nähdä ehtiikö sitä paikalle, kun on arki ja työelämä niin kiireellistä, mutta epäilemättä olisi jo korkea aika yhdistellä todellisia henkilöitä tuttuihin nimiin ja nimimerkkeihin.

Onnea kohtuuttoman hyvä palkkaisesta hallituksen virasta! (löytyyköhän Leinivaara ensi vuonna iltalehden verotiedoista +150k-kerhosta :D )

P said...

Onnea kultin jäsenyydestä; olet juuri sopivan salamyhkäinen tuohon joukkoon. Lupaathan repäistä esirippua sen verran että lukijasikin
saavat osansa salaperäisistä menoista. Harmi ettet nähnyt Turusta messuilla. Minä lähestulkoon törmäsin häneen, tai hänen auraansa, koska en saanut kommunikoiduksi mitään. Oletkos muuten saanut käsiisi Turunen ja Mäkilä Jumalan sana - inspiroitu ja erehtymätön tjsp? Todellista herkkuva sekin...

tyy said...

Onneksi olkoon!

Anonymous said...

Pirukirjasta tulee mieleen Juho Kujalan kirja Piru, julkaisuvuosi 1912. Sen löytää osoitteesta http://www.gutenberg.org/ebooks/18474

Tomi said...

Saamari kulttimme syyskokous on mennyt minulta ohitse.
Mutta onnea.
Pääset sijoittelemaan súuria lahjusrahoja ja pyörittämään maapalloa. Kateellinen olen.

Paholaisen Asianajaja said...

Suuri kiitos anonyymille Piru-vinkistä. Sen lukeminen oli hyvä tapa viettää sunnuntaita.