20.8.12

Jumalanpilkka, ei aina uhriton rikos - osa 3

Takana leppoisa lomaviikko. Vierailu Hämeenlinnan keskiaikaisilla markkinoilla. Pelaamista Warmachine -ukoilla (tappiohan sieltä tuli). Olin rento ja askel kohti työpaikkaa sujui helposti. Sitten ruokatunnilla altistuin neustressiä aiheuttavalle materiaalille Pakistanista. Hämäränä lepattava uskoni ihmiskunnan tulevaisuudesta himmeni entisestään.

11-vuotias kristitty tyttö Rifta Masih on pidätetty jumalanpilkasta. Luotettavimpien tietojen mukaan hän kantoi kylässä roskakassia, jonka sisällä oli Koraanin sivuiksi tulkittuja papereita. Jotkut ovat syyttäneet tyttöä uskonnollisen kirjallisuuden polttamisesta, mutta sillä väittämälle ei ole kertynyt huhuja kummempaa näyttöä. Tyttö oli todennäköisesti keräämässä paperia sytykkeeksi.

Tästä juorusta kimmastuneena fanaattinen muslimi Syed Muhammad Ummad teki valituksen Bahawalpur alueen poliisille. Poliisin oli pakko pidättää Downin oireyhtymää sairastava tyttö, sillä hänen perheensä oli joutunut väkijoukon uhkailujen kohteeksi. Naapuruston taloja uhkailtiin myös sytyttää tuleen, jos Rifta saisi jäädä vapaaksi. Toistaiseksi poliisin suojissa oleva tyttö selviää onneksi ainakin lain edessä pelästymisellä, sillä poliisi on ilmoittanut etteivät he nosta syytettä. Suurin ongelma on saada vauhkoontunut väkijoukko rauhoittumaan. N. 300 - 600 kristittyä oli lähtenyt karkuun tytön kylästä, jotta he eivät joutuisi hyökkäysten kohteeksi. Vihainen joukkio oli kerääntynyt jopa poliisiaseman ympärille ja vaatinut tytön luovuttamista. En halua ajatella mitä joukkio olisi tehnyt tytölle. Ehkä suorittaneet asiantuntevan ja mahdollisimman luotettavan todistusaineiston keruun ennen minkäänlaisen tuomion asettamista?

Koko surullinen episodi osoittaa aivan liian räikeästi miten barbaarisella tasolla jotkin ihmiskunnan alueet vielä ovat. Tätä ei voi kaunistella mitenkään, sillä tyttöä ja kristillistä yhteisöä uhkailevat joukot ovat äärimmäisen pielessä monella eri tasolla. Vaikka osaisin jotenkin ajatella, että jotkin tietyt kirjoitetut tekstit olisivat pyhiä (ei onnistu ilman runsasta hallusinogeenistä anniskelua), niin päälle pitäisi vielä ajatella, että alaikäinen tyttö olisi jotenkin saatettavissa vastuuseen teosta rikosoikeudessa. Sitten vielä se outous, että tytön teko oikeuttaisi minut uhkailemaan viattomien ihmisten turvallisuutta.

Yritin päivän aikana samaistua tuohon ajattelutapaan.

Ei onnistunut.

Joudun vain kohauttamaan olkapäitäni. En ymmärrä miten jotkut voivat noinkin avoimesti toitottaa maailmalla, ettei heidän uskonsa kestä edes hentoa tuulenvirettä. Pakistanin uskontoon liittyvä lainsäädäntö tarvitsee pikaisesti pykälää, jossa väärän todistuksen antanut henkilö saa tuntuvan rangaistuksen. Tai ehkä se vain vahvistaisi väkijoukon halua hoitaa tuomarin ja teloittajan työt ilman virkavaltaa. Jumalanpilkkaajan teloittamisen uskotaan tuottavan taivaallisia kokemuspisteitä. Ei ollenkaan hyvä uskomus.Linkki

1 comment:

Anonymous said...

Tämän blogin kirjoitukset loukkaavat minun oikeuttani olla altistumatta muiden mielipiteille. Vaadin 333 miljoonan ruplan suuruista korvausta oikeuksieni loukkaamisesta.

Pitäisi ottaa huomioon se, että kirjoituksia saattaa lukea vapaaehtoisesti myös sellaiset henkilöt, jotka ovat eri mieltä kirjoittajan kanssa. Suvaitsevaisuuden nimissä tämä pitäisi ottaa huomioon ja pidättäytyä käsittelemästä asioita, joista esiintyy suuria erimielisyyksiä yhteiskunnassa.