15.8.12

Kun vaihtoehtohoito tappaa

Paikallisvaaleissa ehdolla ollut Abu-Bakr Rauf koki kohtalonsa. Englannin Bradfordissa ääniä kerännyt 28-vuotias mies riiteli vilkkaasti puoluetoverinsa kanssa erään ravintolaillan jatkoilla. Miehen sydän petti. Sydämen rytmioireet olivat olleet tiedossa pitkään. Raufille oli määrätty jo 14-vuotiaana beetasalpaajia. Ne kuitenkin aiheuttivat sivuoireita, kuten niin tärkeillä aineilla on tapana tehdä. Rauf sai suosituksen lääkäreiden ulkopuolisista piireistä. Häntä neuvottiin jättämään beetasalpaajat pois. Sivuoireet hävisivät.

Sen sijaan Raufille suositeltiin vaihtoehtoista keinoa pitää sydämensä kunnossa. Tutkinnassa on selvinnyt tuon vaihtoehtohoidon nimi: Homeopatia.

Rauf oli tietoinen lääkityksen lopettamisen riskeistä, mutta valitsi "sivuoireettoman" homeopatian. Homeopatiahan on pelkästään sokeripillereiden popsimista, joten sokeripillereiden aiheuttamat sivuoireet ovat pakostakin sieltä harmittomasta päästä. Suurin ongelma on aina ollut pätevän lääketieteellisen hoidon lopettaminen näiden vaihtoehtohoitojen takia. Vaakakupissa on toisella puolella potilaan oikeus valita mitä tekee terveydellään.

Tarinasta pitäisi selvitä lisää seuraavina viikkoina.

Toivottavasti Englannin homeopaatit ilmoittavat yhteisellä äänellä, ettei heidän mainospuheitansa pitäisi koskaan asettaa lääkäreiden puheiden edelle. Sitä odotellessa taidan mennä pelaamaan, jotta hermoni viilentyisivät.

1 comment:

MrrKAT said...

Jos sokeri on sakkaroosia tms niin se hampaiden heikentymisen kautta on riski sydämmelle nykytieojen mukaan.

Jos se on taas laktoosia, niin..
Nimi viittaa väestöryhmään (arabi..) jossa laktoosi-intoleranssius on yleistä ja laktoosipillerit on haitaksi mahalle, ripuloivampaa, ravinnepuutosta jne..