12.8.12

Kyttyrä Loch Nessin vesissä

Loch Nessin hirmuisesta vesipedosta on kohistu kansainvälisesti 30-luvulta lähtien. Lochin paikallinen uutisehti Inverness Courier kirjoitti erikoisen eläimen havaitsemisesta. Lontoolainen mies oli nähnyt autolla ajaessaan miten lohikäärmeen näköinen otus löntysteli tien yli. Tämä oli ennen alkometrien keksimistä. Sittemmin Loch Nessin hirviö on muuttunut turisteja houkuttelevaksi legendaksi. Havaintoja on tehty aina parin vuoden välein.

Tänä vuonna hienon havainnon teki paikallinen George Edwards. Hän johtaa laivareissuja, joilla etsitään kyseistä otusta. Matkustajalaiva Nessie Hunter IV kannelta hän näki jotakin outoa vedessä. 60-vuotiaan miehen pitkä odotus palkittiin, sillä hän onnistui tallentamaan havaintonsa kameralla. Vedessä kelluva tumma olio oli paikallaan alle kymmenen minuuttia. Sitten se vajosi hiljalleen syvyyksiin. George arvioi sen olleen noin puolen mailin etäisyydellä laivasta.
Ja suurennettuna.Kuvasta voidaan vastaansanomattomasti päätellä, että vedessä on jotakin. Mutta mitä? Kuvan perusteella se ei ainakaan kroolaa pitkin poikin järveä. Ehkä Nessie vain lepää?

George kertoo, että hän oli lähettänyt kuvan Yhdysvaltoihin tuttavilleen. Näillä tuttavilla oli kuulemma yhteyksiä armeijaan. Tuttavat kertoivat, että kuvassa oli jokin liikkuva esine. Daily Mailin uutisessa tämä varmistus onkin jo luokkaa: "independently verified by a team of US military monster experts"

Varmasti ne olivat samoja armeijan hirviöeksperttejä, jotka taistelevat isojalkoja vastaan. Anyways, Loch Ness Monster -blogissa on tehty laskelmia. Niistä selviää ainakin alustavasti havaitun möhkäleen etäisyys. Se näyttäisi olevan 5 - 10 metrin päässä kamerasta.

George ei ole ensimmäistä kertaa vesillä Nessien takia. Vuonna 1986 hän onnistui kuvaamaan pitkän ja tumman olennon vesillä. Suureksi harmiksi toinen paikallinen mies muistelee, että George oli aikaisemmin valittanut miten vaikeaa oli hinata vedellä täytettyä putkea. Katse linkin takana olevat lyhyet videot.

1 comment:

RH said...

Näyttäs kumollaan olevalta soutuveneeltä.