25.8.12

Kosmofobia

Tuntemattoman pelko on sitkein pelko. Varsinkin jos pelkää asiaa, jota ei pääse itse suoraa tutkimaan. Siksi Nibiru-planeettaan liittyvät salaliittoteoriat ja Maya-intiaanien kalenterijärjestelmien tulkinnat ovat olleet uppoamattomia ankkoja epäillyn aalloissa. Ne ovat yleisimmät pelkoa aiheuttavat aiheet. Niiden lisäksi on runsaasti muita tähtitieteellisiä pelonaiheita, joihin ei löydy perusteluja syitä pelätä. Tähtitieteilijöille lähetetään mitä erikoisempia tiedusteluja, kun väki on katsellut outoja videoita netissä. Tutkijat vastailevat (melko usein) takaisin. Aiheina mm.: Toinen aurinko tähtijärjestelmässämme, auringonlasku on vaihtanut aikaa ja paikkaa, planeettamme magneettisen navat alkavat heittämään häränpyllyä (mutta mitä ne heittävät sinne pyllyyn?), jne.

Pelko tulevasta taivaallisesta tuhosta on laittanut jotkut ostamaan itselleen bunkkereita. Jotkut koululaiset ovat kertoneet sähköposteissaan, että kosmologinen pelko on tuonut mieleen myös itsemurhan mahdollisuuden. Siinä vaiheessa joukko tutkijoita heräsi valistamisen tarpeellisuuteen. Lööpistön nostaessa 2012 maailmanloppua lähikuukausina takaisin otsikoihin, pitäisi asiantuntijoiden olla valmiina vastaamassa pätevällä tavalla.

SETI instituutin David Morrisonin, professori Kristine Larsonin, tähtitieteilijä Bryan Méndezin, jaMark Van Stonen lyhyet luennot 2012 tuomiopäivästä ja muutenkin kosmofobiasta ovat katselemisen arvoisia.

Tarkkailkaa lööppejä!

No comments: