13.7.13

Luomismuseo pulassa, osa 2

Answers in Genesis järjestön luomismuseo oli huonossa tilassa viime vuonna. Kituva talous ja paikallaan junnaava luomistiede eivät ole helpottaneet museon tilannetta. Kävijämäärät ovat laskussa. Uusia houkutuksia saatiin kiipeilyreittien ja puuhapuiston muodossa, mutta tieteellisen annin suhteen ei ole tapahtunut muutoksia.

AiG suunnitteli toisen teemapuiston rakentamista. Ark Encounter paikassa väki pääisi tutustumaan vedenpaisumuksen jännittävään maailmaan. Papereissa oli muinaisen kaupungin kaavat ja ison Nooan arkin hahmotelma. Rahaongelmat tulivat vastaan, joihin haettiin helpotusta osavaltion antamista verohelpotuksista. Rakennusprojekti toisi työpaikkoja ja uusi museo työllistäisi ihmisiä. Paperit järjestettiin kuntoon hieman erikoisella tavalla. Lopulta osavaltio päätti laittaa peräti kaksi miljoonaa dollaria tien kunnostamiseen, jotta mahdollisesti rakennettavaan vedenpaisumuspuistoon pääsisi tasaisella kyydillä.

Suunnitelmien mukaan Ark Encounter avattaisiin 2016. Valitettavasti rahatilanteen takia avajaisia joudutaan todennäköisesti siirtämään. Tällä hetkellä projektilla on rahaa pelkästään suunnitteluun ja arkkitehtuuritöihin. Rakentemista ei aloiteta tämän vuoden aikana. Vaikka alkuperäisestä 172 miljoonan dollarin suunnitelmasta on siirrytty pienemmän teemapuiston pariin. Riisuttu versio maksaisi vain 60 miljoonaa dollaria. Tällä hetkellä projektilla on kasassa n. 15 miljoonaa dollaria. Ehkä rukoileminen toisi lisää rahaa?

No comments: