1.7.13

DOMA:n jälkilöylyt


USA:n korkeimman oikeuden DOMA-päätöksen jälkilöylyjä on ollut ilo seurata. Milloin päätös on maailmanlopun airuet, sivilisaation luhistumisen varma merkki, tai heteroavioliittojen romahtamisen ensiaskel. Jopa tunnetut ja joskus vakavasti otetut poliittiset uskovaiset ovat todenneet esim. "Jeesuksen itkeneen" kun päätös julkaistiin. Toisaalla päätös nähtiin tuomareiden aktivismina, jolla runnottiin kansan tahto suohon ja demokratia unohdettiin. Kun samalla menettelytavalla säädetään konservatismin kannalta suotuisia päätöksiä, niin  kyseessä ei enää olekaan aktivismia vaan viisaiden tuomareiden oikea päätös. Kansa on vaan siinä tapauksessa väärää mieltä.

Näinhän se menee poliittisissa piireissä. Ilmiö ja syytökset eivät ole mikään uusi juttu. Nyt konservatiivien on valmistauduttava avioliiton mullistukseen. Uskovaisten on entistä vaikeampi syrjiä samaa sukupuolta olevia pareja, kun he valmistautuvat häihinsä. CNN:n uskontoblogi kertoo varmasti yleistyvästä ilmiöstä Yhdysvalloissa, heikkoa Taliban-teismistä: Toisen olisi pakko elää elämäänsä uskovaisen moraalikäsityksen mukaan. Eikä se pakko liity mitenkään esim. toisten tappamisen, ryöstämisen tai loukkaamisen estämiseen. Kyseessä on sen kuuluisan uskonnollisen tunteen loukkaantuminen.

Kukkakauppias Barronelle Stutzman kieltäytyi myymästä kukkakoristeita erään asiakkaansa häihin. Vaikka asiakas oli ihan kanta-asiakas. Hääpari sattui vaan olemaan samaa sukupuolta. Washingtonin osavaltiossa homohäät tulivat lailliseksi joulukuussa. Häiden laillisuus ei vaikuttanut Stutzmanin kantaan, sillä hän pitää samaa sukupuolta olevien häitä syntinä. Ja siksi hän ei pysty palvelemaan tiettyä asiakaskuntaan. Stutzman ei näe syrjivänsä ihmisiä, sillä hän ei estänyt asiakkaan häitä. Suosituksen muiden kukkakauppiaiden luokse tekivät hänestä normaalin ihmisen.

Osavaltion yleinen syyttäjä Bob Ferguson oli eri mieltä. Osavaltion lait määräävät, ettei yksityisyrittäjä saisi syrjiä asiakkaitaan heidän seksuaalisen suuntautumisensa perusteella. Kuluttajasuojan nimessä hän veti vanhan kukkakauppiaan lakitupaan. Kukkakauppiaan puolella on uskonnolliseen vapauteen vetoaminen. Ihmisiä ei saisi pakottaa osallistumaan tekoihin, jotka ovat vastoin heidän uskonnollista vakaumustaan.

Vastaavat riidat tulevat toistumaan, sillä itse konservatiivit ovat tietoisia tulevasta. Nykyiset kiellot samaa sukupuolta olevien avioliitoista poistuvat yksitellen. Viimeisenä keinona on ajaa lakeja, jotka tekisivät syrjinnän seksuaalisen suuntautumisen perusteella lailliseksi.

Eheytysjärjestöillä on myös edessään vaikeat ajat. Heidän toimintansa on valtavirran silmissä entistä tuomittavampaa. Exodus Internationalin äskettäinen anteeksipyyntö keräsi kiitoksia ja samalla herätti hämmennystä. Onneksi eheyttäytymiseen vihkiytynyt väki toppuuteli hätää. He ovat vieläkin tiukasti sitä mieltä, että homous on synti ja siitä voi parantua. Enää sitä ei vaan markkinoida oikeistolaisena toimena. Jostain käsittämättömästä syystä eheyttämisliike on tulkittu kansan silmissä homovastaisena liikkeenä. Erittäin hämmentävää.

Ari Puonti selventää tilannetta:

Exodus on osallistunut taisteluun homoliikettä ja homoavioliittoja vastaan, mikä on vaatinut veronsa. Järjestön julkisuuskuva on ollut homovastainen, vaikka sen varsinainen missio on ollut tuoda myötätuntoista apua niille, jotka haluavat elää kristillisen uskonsa mukaisesti kieltäytymällä homoseksistä.
Vielä toimivat eheytysjärjestöt haluavat vieläkin parantaa homoja heteroiksi, jos homoseksuaali tuntee ettei voi elää homona. Varovaisuuden nimessä eheyttäjät haluavat välttää itsemurhia, kun homoseksuaalille on opetettu hänen olevan saastainen syntinen jota Jumala vihaa. En nyt keksi tähän mitään positiivista kirjoitettavaa eheyttäjistä, joten laitan videoklipin.Tänä vuonna kristillisissä julkaisuissa pohditaan miten kunnon kristityt pystyvät elämään yhteisöissä, joissa heidän moraalikantansa avioliitoista ovat vähemmistössä. Tunnen heidän tuskansa, sillä joudun aina silloin tällöin myymään horoskooppikoruja asiakkailleni. Oi sitä tuskaa.

1 comment:

MrrKAT said...

Näitä kukkakauppiaita voisi pyytää miettimään kadun vastakkaiselle puolen kukkakauppias Hiltermannia, joka kieltäytyisi myymästä mustaihoisen kanssa avioon menevälle valkoihoiselle, koska H. vastustaa sekaliittoja "koska Raamattu loi rodut erillisiksi" ja H. vetoaisi toki myös usk. tunteisiin ja "he voi mennä häihin ja ostaa ym muuallakin".

Tuo horoskooppituska huvitti, koska olen itsekin joutunut vähän samaan.. autss..