10.7.07

Masentavaa lukemista

Kaivoin esiin kirjavarastoni perältä paksun opuksen, jonka nimi on: Luonnon parantavat voimat - laajennetun lääketieteen käsikirja (Valitut Palat, 1993). Kuinkas sattuikaan. Heti alussa oli AIDS-taudista kertova juttu. Kirja kertoo ihan siedettävästi siitä mitä AIDS on ja miten se etenee, sekä paljastaa ettei sille ole olemassa yleispätevää hoitoa. Sairaus on parantumaton. Mutta ei hätää, sillä vaihtoehtoiset hoidot tarjoavat edes jonkinlaista helpotusta.

"Vaikka sairaus on parantumaton, sen kanssa elämistä voi helpottaa seuraavilla hoidoilla: akupunktio, autogeeninen harjoittelu, Bachin kukkavalmisteet, henkiparannus, hieronta, homeopatia, luontaislääkintä, vyöhyketerapia ja yrttilääkintä."

Kirja suosittelee siis käytännössä kaikkia vaihtoehtoisia hoitoja. Mikä pahinta, samalla kerrotaan miten kotihoidolla voidaan taistella viruksia vastaan. Esim. yrttihoitojen kohdalla sanotaan näin:

"Viruksia vastaan voidaan kokeilla voimakasta Echinacea- eli auringonhattuyrttiä. Annos on 500 milligrammaa juuresta valmistettua jauhetta. Valkosipulikapseleita voidaan määrätä yhdestä kolmeen päivittäin."

Ja miksei voisi samalla kokeilla oreganoa?

Mutta mitä on tuo Bachin kukkaterapia?

Kehittäjä oli Edward Bach (1880-1936). Hän oli lääkäri ja bakteriologi Lontoossa. Sen lisäksi hänen potilaita parannettiin homeopatian voimalla. Jossain vaiheessa Bach koki ja toipui vakavasta sairaudesta. Sen jälkeen hän väitti pystyvänsä intuitiivisesi määrittämään missä kasveissa oli parantavaa energiaa. Samalla tavalla hän "tiesi" mihin sairauksiin ne tehosivat. Eli homeopaatin perstuntuma on tämän hoitomuodon perusta. Bach uskoi, että kukkien parantava voima keskittyi niiden kasteeseen. Valitettavasti pelkän kasteen kerääminen ei riittänyt kaikille potilaille, joten hän kehitti nk. aurinkomenetelmän. Kasvien kukintoja liotetaan puhtaassa lähdevedessä kirkaassa auringonpaisteessa. Auringonvalo siirtää kukkien parantavan voiman veteen. Sitten tätä energiavettä laimennettiin homeopaattisesti. Näin Bach sai myyntiin tarpeeksi lääkettä. Nykyiset kukkaterapialääkkeet tehdään samalla metodilla.
Bachin kukkaterapiaa ei tietenkään käytetä tautien parantamiseen, vaan hoidetaan ihmistä kokonaisuutena. Bach lisäsi hoitoonsa henkisen ulottuvuuden; sielu, ykseys luonnon kanssa, jne. Lienee sanomattakin selvää, että oikea kukkaterapian käyttämä lääke löydetään bioenergiadiagnoosia, heiluria, pulssidiagnostiikkaa tai muuta huuhaata. Vaihtoehtoiset hoidot kietoutuvat toisiinsa mitä oudoimmilla tavoilla.

Nyt täytyy yrittää piristää itseä jollakin tavalla.

No comments: