22.7.07

Sana sunnuntaille

Tästä alkaa minun uusi sarja, Sana sunnuntaille. Yritän antaa asiallisen ja syvällisen kannanoton johonkin aiheeseen. Aloitan tietyllä sanalla:

Tekopyhyys

Yhdysvaltojen politiikassa kuohuu, sillä aika moni konservatiivien arvoja ajava valkoinen mies on kokenut kovia. He ovat ajaneet perinteisiä arvoja ja suojelleet heterojen perheitä maailman vaaroilta. Nämä asialliset ja hartaat miehet ovat paljastuneet joksikin muuksi. Eräs madame on pyörittänyt seuralaispalvelua. Nyt kun madame on saatu vangituksi ja syytteet painavat päälle, niin Washingtonin osavaltiossa tutisee useampi puntti. Madame on suostunut antamaan asiakkaiden nimiä poliisille. Asiakkaina on ollut, hieman epäyllättäen, varakkaita naimisissa olevia miehiä. Joukossa on ollut juuri niitä korkean moraalin omaavia henkilöitä. Jopa republikaanien senaattori David Vitter. Vitter on ajanut kouluihin vain pidättäytymisestä kertovaa seksuaalivalistusta, homoavioliittojen kieltoa ja tuominnut jyrkin sanoin uskottomuuden. Hänen vaimonsakin on kertonut leikkaavansa mieheltä munan pois, jos hän joskus paljastuu pettäjäksi. Toistaiseksi vaimo ei ole toteuttanut uhkaustaan, vaan on miehensä rinnalla.

Vitter ei tietenkään ole ensimmäinen tapaus konservatiivien historiassa. Olihan hänen edeltäjänsäkin (Bob Livingston) pakko erota uskottomuuden takia.
Mark Foleyn vastuulla oli suojella lapsia aikuisten seksuaaliselta ahdistelulta. Tosin Foley itse käytti messengeriä harrastaakseen nettiseksiä teini-ikäisten poikien kanssa.
Ted Haggart saarnasi suuren kirkon johtajana homoseksuaalien iljettäviä tapoja vastaan, normaalien perheiden puolesta, ja sitten poistui takavasemmalle harrastamaan seksiä miesprostituoidun kanssa, imaisten huumeita sieraimeensa.

En tietenkään edes väitä olevani täydellinen ihminen (vaikka läheltä liippaa), mutta en sentään saarnaa olevani Suurella Asialla Korkean Moraalin Puolustuksessa Paholaisen Viekotuksia Vastaan, vain mennäkseni lehdistötilaisuudesta ammattihuorien hemmoteltavaksi. Tiedän olevani ihan keskivertoa eettisesti, enkä itseasiassa osaa esittää kovin pitkiä perusteluja moraalilleni. Tosin en sentään petä vaimoani tai rakastajatartani heidän selkänsä takana, pumppaa huumeita suoneeni, potki mummoja tai ryöstä kioskeja.

Kiteytettynä: Kun joku pauhaa joidenkin ihmisten syntisestä elämästä, niin muista kuinka ohut raja kulkee jonkun asian tuomitsemisella ja sen harrastamisella. Joillakin ei sitä rajaa ole.

4 comments:

Anonymous said...

Näille kärähtäneille konservatiiveille sopisi heittää lauseen Raamatusta:
"Kuinka näet roskan veljesi silmässä, mutta et huomaa, että omassa silmässäsi on hirsi".
Buahahahahaaa! ;-)

Anonymous said...

"Älkää tehkö niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon"

Anonymous said...

Ihmisissä kyllä riittää ihmeteltävää, niin kauan kun ne täällä viheltelee menemään.

Ana said...

Hei tää oli paha, eiku hyvä :) Get on!