25.7.07

Uusi kreationistisivusto

Kreationismi.fi

Tervetuloa!

Olet saapunut Tieteellinen kreationismi Ry:n sivuille. Olemme yhteiskristillinen yhdistys, jonka toiminta keskittyy Raamatun arvovallan puolustamiseen etenkin luominen-evoluutio-keskustelun osa-alueella. Luomiseen liittyvien artikkelien lisäksi sivuillamme tullaan julkaisemaan myös arkeologiaa ja filosofiaa sivuavia artikkeleita. Lisätietoja yhdistyksestämme löydät "yhdistyksemme"-sivulta. Mikäli haluat olla mukana yhdistyksemme toiminnassa mm. kääntämällä tekstejä suomeksi, tuottamalla omaa aineistoa sivuillemme, oikolukemalla jo käännettyjä tekstejä tms. niin ota meihin rohkeasti yhteyttä. Toivomme, että viihdyt sivuillamme.


Nyt löytyi paljon blogattavaa. Sivuston tekstit näyttävät olevan vanhojen Creation-lehtien suomennoksia. Jotkus suomalaiset kreationistit ovat jopa kirjoitelleet omia artikkeleita. Kokeilen tulevaisuudessa keskittyä vain niihin.

Hieman esimakua sivuston tasosta:

Punktualistinen teoria.

Koska synteettisen evoluutioteorian edellyttämiä välimuotoja on löydetty vain vähän, ja niidenkin geneettinen sukulaisuus on kyseenalainen, eräät tutkijat ovat päätyneet uskomaan, ettei mitään välimuotoja ole koskaan ollutkaan. On kehitetty synteettiselle teorialle täysin vastakkainen, punktualistinen malli. Sen mukaan evoluutio on tapahtunut jaksottain niin lyhyiden ajanjaksojen kuluessa, ettei välimuodoista ole jäänyt mitään jälkiä fossiiliaineistoon. Lyhyiden mutta kiihkeiden kehitysjaksojen välillä olisi ollut pitkiä aikoja, jolloin mitään kehitystä ei tapahtunut. Vaikka tämä malli sopii paremmin fossiiliaineistoon, sekään ei selitä, miten lajimuutokset ovat tapahtuneet. Jotkut sanovat niiden tapahtuneen piilevinä geenitasolla tapahtuvan valinnan seurauksena (itsekkäät geenit), mutta ajatus ei ole saanut paljoa kannatusta. Kun teoria lisäksi esittää, ettei evoluution ratkaiseville vaiheille ole paleontologisia todisteita, koko selitysmalli jää hypoteesiasteelle. On helppoa spekuloida tapahtumilla, joista ei tiedetä mitään.


Klassinen esimerkki siitä miten punktualismia vääristellään. Punktualismi kehitettiin muka selittämään puuttuvia välimuotojo, vaikka itse sen kehittäjän (Gould ja Eldredge) listasivat ja esittivät välimuotosarjoja perustellessaan uutta hypoteesiaan. Kreationismi.fi:n teksti menee lähelle valehtelua. Punktualismi on tarkoitettu selittämään eri fossiilien muodostamia kaavoja paleontologisissa aikajaksoissa. Gould ja Eldredge eivät vaatineet mitään uutta mekanismia lajien ilmestymiselle.

4 comments:

Anonymous said...

Kävin taas yhtenä päivänä intelligentdesign.fi -sivulla ja silmäilin etusivun bloggaukset. Minulle tuli siitä jokin sellainen tietty olo, jota on hankala kuvata.

TJT2 said...

Vai että klassinen esimerkki? Punktualismia koskeva kohta korjattiin välittömästi sekä MPeltosen sivulle että yhdistyksen sivulle. Täällä sen sijaan ei näköjään ole asiaa noteerattu, vaan levitetään nyt perätöntä tietoa yhdistyksen sivuston tasosta. Eli näyttää olevan klassinen esimerkki siitä, miten me kreationistit korjaamme virheet välittömästä, kun taas evolutionistit pitävät virheellisiksi osoitettuja väitteitä sivustoillaan jopa useita vuosia.

Paholaisen Asianajaja said...

TJT2, mikä oli se virhe joka korjattiin?

TJT2 said...

Etkö todellakaan osaa lukea sitä korjattua versiota ja verrata tuohon siteeraamaasi alkuperäiseen? Vai onko siinä uudessakin versiossa mielestäsi jotain vikaa? Jos, niin mitä?