10.7.07

Evoluutio on vaikeuksissa!

Ateistien paha salaliitto on alkanut lipsumaan. New Scientist (23 June 07) iskee jälleen kerran sen kuuluisan viimeisen naulan evoluution arkkuun.

Carnagien luonnontieteellisen museon John Wible ja kumpp. ovat tutkineet nykyaikaisia istukallisia eläiiä ja myöhäis-liitukauden (65 milj. vuotta) aikaisia fossiileja. Biologien mielestä ensimmäinen jako modernien nisäkäsryhmien joukossa merkitsee samalla istukallisten eläinten kehittymistä. Wiblen vertailuista selvisi, että yksikään liitukauden fossiileista ei kuulu nykyaikaisiin ryhmiin. Hän päättelee, että istukalliset ryhmät haarautuivat pian liitukauden jälkeen, ja "kehittyivät räjähdysmäisesti" täyttämään kuolleiden dinosaurusten jättämät ekologiset lokerot.
Tämä tukee paleontologien perinteistä näkökantaa, mutta on ristiriidassa elävien lajien geneettisen molekyylitutkimusten kanssa, joiden mukaan istukallisten alkuperä sijoittuu 80 - 140 miljoonan vuoden päähän.
"Me olemme täydessä epäsovussa molekyyliajoitusten kanssa," Wible sanoo. Hänen mielestään geenikellot eivät ota huomioon liitukauden jälkeistä räjähdystä nisäkkäiden evoluutiossa.

Puuttuuko paleontologeilta fossiileja, vai laittavatko evoluution räjähdysmäiset jakautumiset molekyylikellot väärään aikaan? Tässä on mainiota lainausmateriaalia kreationistien kirjallisuuteen.

1 comment:

Anonymous said...

Molekyylidatalla tehty nisäkkäiden sukupuu
http://scienceblogs.com/pharyngula/2007/03/dont_blame_the_dinosaurs.php viime keväänä julkaistu.