21.7.07

Egnor on taas vauhdissa

Tällä kertaa hän käsittelee Scopesin apinaoikeudenkäyntiä, ja huomauttaa mitä riidan aiheena ollut oppikirja sisälsi. A Civic Biology: Presented in Problems, kirjoittanut George William Hunter, sisältää rasistisia kommentteja ja kannattaa rodunjalostamista. Siinä korostetaan valkoisen rodun ylivoimaa. Ja Michael Egnor on oikeassa kirjan sisällöstä. Se on karmeaa luettavaa. Mutta tekstinsä lopussa Egnorilta lipsahtaa jälleen loistavaa kamaa:

The struggle between a 'benighted' and an 'enlightened' understanding of man continues to this day. The people of Tennessee objected to the lessions taught in A Civic Biology, and they objected to the Darwinist 'science' that was the explicit basis for Hunter's textbook. In rejecting dogmatic Darwinism as an ideology unfit for the education of their children, the people of Tennessee were a bit ahead of their time.

Tennesseeläiset olivat kuulemma edellä aikaansa vaatiessaan evoluutiota ja kirjan sisältää rasismia pois kouluistaan. Harmi vain, että mm. PZ Myers on ottanut selvää miten asia oikeasti oli. Maailma, varsinkin Yhdysvallat, oli (aavistuksen) erilainen 20-luvulla. Mustat pidettiin erossa valkoisista. Varsinkin Etelässä, jossa oikeudenkäynti pidettiin, rasismi oli itsestäänselvyys. Eugeniikka oli pop, mutta sitä kannatettiin ja levitettiin myös uskonnon ja kirkkojen avulla. Jopa Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys oli osana erästä eugeniikka-kirjaa. Myers muistuttaa faktoista: rasismia oli olemassa ennen Darwinia, ja eugeniikkaa pyöritettiin myös järjestäytyneen uskonnon avulla. Ei kannata kaataa rasismin kauhuja yhden tieteellisen teorian harteille.

No comments: