12.7.07

Jackie Chan vs Jet Li

Kaikkien aikojen tappelu

Elävä legenda Jackie Chan on ottanut yhteen toisen elävän legendan, Jet Lin kanssa. Voimme vihdoinkin saada vastauksen filosofeja jo vuosisatoja kiusanneeseen kysymykseen; jos Jackie Chan ja Jet Li tappelis, ni kumpi voittais? Pari on ollut Forbidden Kingom-elokuvan kuvauksissa, ja taistelukohtaus on nyt purkissa. Jackie Chan kuvaili nettipäiväkirjassaan taistelukohtausten tekoa. Jet Li oli kuulemma samassa rytmissä, ja kaikki sujui niin hyvin kuin vain voi sujua. Kaksi Hong Kong-evokuvateollisuuden suurinta ammattilaista ovat nyt ensimmäistä kertaa otelleet kameran edessä. Miljoonat fanit kuolaavat. Tässä on ainekset KungFu-elokuvien suurimpaan spektaakkeliin. Jotta honkkareista täysin tietämättömät saavat apua asian ymmärtämiseen, niin tätä yhteenottoa voisi verrata siihen, että Darwin nyrkkeilee Jeesusta vastaan. Tjsp...

Mutta voi %¤#&"!!! Elokuva on amerikkalaisten tekemä ja ohjaama. Tässä on erittäin suuri riski pilata kaikki. Jenkkilässä kun ei oikein osata kuvata ja leikata taistelukohtauksia. Kaikkien HK-fanien painajainen onkin se, että Jet Lin ja Jackie Chanin turpakäräjä sisältää sata leikkausta per sekunti ja kamera zoomaa liian lähelle, eli esim. Gladiaattori-elokuvasta tuttua sillisalaattia, josta ei saa mitään selvää. Forbidden Kindomin ohjaaja on sama mies joka ohjasi Stuart Littlet.

#&¤@"!

---------------------------------------------------------

Lisäksi luin GITS:SAC:SSS:n arvostelun uudesta Neo-lehdestä. Ai mitä tuo GITS:SAC:SSS oikein tarkoittaa? Ghost in the Shell: Stand Alone Complex: Solid State Society. Kyseessä on elokuva, tai oikeastaan televisioelokuva, joka perustuu Ghost in the Shell-mangaan ja siitä tehtyyn anime-elokuvaan. GITS:SAC on animesarja, joka sai heti suuren suosion Japanissa. Se on ilmestynyt Suomessa dvd:nä, tosin viimeiden levy taisi jäädä julkaisematta (?). Stand Alone Complex-sarja sijoittuu samaan maailmaan kuin Ghost in the Shell-elokuva, mutta sarjassa majuri Kusanagi ei saanut yhteyttä mysteeriseen Puppetmasteriin. SAC on tavallaan rinnakkainen tarina mangalle ja anime-elokuville.
Mielestäni GITS:SAC on eräs parhaimpia televisiosarjoja, vaikka onkin "vain" animaatio. SAC:n maailma on karu näky tulevaisuudesta. Ihmiset voivat kytkeytyä suoraan nettiin, raajat ja kehot voidaan korvata paremmilla proteeseilla, ja rikollisuus kukoistaa netissä. Section-9 on kyberrikollisuutta vastaan taisteleva ryhmä. Johtajana toimii vanha ja arvostettu Aramaki, operationaalisen ryhmän komentaja on majuri Kusanagi. Kusanagi on nainen, jolla on taistelutehoinen kokovartaloproteesi. Batou on entinen erikoisjoukkojen sotilas ja ryhmän kakkosmies, jolla on myös kokovartaloproteesi ja huomiota herättävät implanttisilmät. Togusa on perinteinen poliisi-etsivä ja ryhmän ainoa ihminen jolla ei ole proteeseja. Tukena on hakkereita, sala-ampujia ja hämärämpiä tyyppejä.

1. tuotantokausi kertoi paljon yksittäisiä tarinoita, ja loppu puolella päästiin itse päätarinaan. Naurava mies on eräs taitavimmista kyberrikollisista, mutta on ollut pimennossa useita vuosia. Yllättäen hänen tyylisiä rikoksia aletaan tehdä uudelleen. Onko Naurava mies palannut, vai tekeekö joku tarkoituksella samanlaisia rikoksia, jotta Naurava mies saa syyt niskoilleen? Majuri Kusanagi ja hänen ryhmänsä alkaa tutkia asiaa, joutuen samalla yllättävien tahojen hyökkäysten kohteeksi.

2. kaudella on vähemmän yksittäisiä tarinoita (täytejaksoja). Tarina lähtee nopeammin käyntiin ja kerronta on vain parantunut. Pakolaiset aiheuttavat ongelmia Japanin hallitukselle, sillä heidän joukossaan on vallankumouksellisia. Jotkut alkavat vaatia itsenäisyysoikeuksia itsemurhaiskuilla. Kausi huipentuu ydinräjähdyksen uhan alla. Mutta kuka on oikeasti vastuussa itsemurhaiskuista ja onko ydinpommia edes olemassa? Majurin ryhmä on ilman tukea ja virallisten tahojen hylkäämä. Musiikit ovat aina olleet erinomaisia, sillä ne ovat Yoko Kannon tekemiä. SAC on tyylikkäimmästä päästä.

Solid State Society ilmestyy ensi kuussa dvd:llä. On kulunut kaksi vuotta SAC 2. kauden tapahtumista. Majuri Kusanagi jätti ryhmänsä kauden lopussa, joten uusi ryhmäjohtaja on Togusa. Lisäksi ryhmä on laajennettu sisältämään jopa 30 henkeä.

No comments: