8.8.08

Discovery Instituten edustaja puhuu asiaa

Michael Medved on antanut haastattelun Jerusalem Post-lehdelle. Ensin rupatellaan presidenttivaaleista, maahanmuutosta ja politiikasta. Kuin puskan takaa saamme kuulla, että älykäs suunnittelu ei ole teoria eikä selitys.

Speaking of your desire for this kind of particularity, you are a senior fellow at the Discovery Institute that studies and believes in Intelligent Design. How do you, as an Orthodox Jew, reconcile with this kind of generality - with the view of their being a hierarchy with a chief "designer" - while believing in and praying to a very specific God?

The important thing about Intelligent Design is that it is not a theory - which is something I think they need to make more clear. Nor is Intelligent Design an explanation. Intelligent Design is a challenge. It's a challenge to evolution. It does not replace evolution with something else.

The question is not whether it replaces evolution, but whether it replaces God.

No, you see, Intelligent Design doesn't tell you what is true; it tells you what is not true. It tells you that it cannot be that this whole process was random.


Medved on niin oikeassa, etten voi väittää vastaan. ID ei todellakaan ole tieteellinen teoria. Se ei tarjoa selityksiä. Se on vain evoluutioteorian kritiikkiä. Discovery Instituten pitää palkata lisää Michael Medvedejä riveihinsä!

1 comment:

Anonymous said...

Sekoitan tuon jannun kokoajan Venäjän presidenttiin!