5.8.08

Homeopatian haihtuminen Britanniassa

Quackometer-blogissa on ollut kaksi kivaa uutista. Ensimmäisenä iloitaan homeopaattisen sairaalan lopettamisesta. Tunbridge Wellsin homeopaattinen sairaala ei saa tarpeeksi rahoitusta kansanterveyslaitokselta. Eräs syy rahahanojen sulkemiselle on "liian vähäinen kliininen näyttö homeopatian toimimisesta." Aiheesta tietenkin kinasteltiin. Jopa potilaiden ja lääkäreiden mielipidettä tiedusteltiin:

Campaigners against the cuts in West Kent applied for a judicial review last year . Although it was later dropped it forced the PCT to launch its own independent review. But this found 66% of patients and 80% of GPs did not support funding homeopathic services at the hospital, justifying the PCT decision to stop referrals for homeopathy.


Niukka enemmistö potilaista ja selvä enemmistö lääkäreistä ei halunnut, että homeopaattiset palvelut saavat rahoitusta sairaalassa. Muut homeopaattiset sairaalat ovat hikoilemassa, sillä yhden sairaalan sulkeminen tekee heidänkin sulkemisen helpommaksi.

Toinen uutinen mainitsee homeopaattisen hoitomuodon surkastumisesta. Kahden vuoden aikana homeopaattisten reseptien määrääminen on puolittunut (ne on siis potensoitu vahvemmiksi resepteiksi?). Budjettikriisin riehuessa ei veronmaksajien rahoja ei enää suolleta puoskarointiin niin suurella innolla.

Voimme odottaa samanlaisia uutisia tulevan vuoden aikana.

No comments: