5.8.08

Lentävien lautasten alkuperä

Tässä ei ole kyse riitaisasta parisuhteesta, vaan siitä termistä jota käytetään kansantajuisesti UFOista. Ihmiset ovat kuvailleet avaruusolentojen aluksia, ja kuvauksien suosikki on ollut lentävä lautanen.Televisio, elokuvat, radio ja kirjallisuus ovat vahvistaneet mielikuvaa lautasenmuotoisista avaruusaluksista. Taivaalla on nähty outoja asioita vuosisatojen ajan, mutta idea lentävistä lautasista räjähti ensimmäisen kerran pinnalle kesällä 1947. Silloin lentäjä nimeltään Kenneth Arnold näki outoja muotoja taivaalla.

Tunnollisena patrioottina hän ilmoitti asiasta heti ilmavoimille. Journalistit kiinnostuivat asiasta. Pian Kennethin nimi oli lööpeissä ympäri Yhdysvaltoja. Hänen antamat kuvaukset levisivät jokaiseen kotiin. Kaikki kuhisivat lentävistä lautasista.
Sitten sadat ihmiset näkivät lentäviä lautasia taivaalla. Ja vähän kaikenlaisia kappaleita.

Kolme vuotta myöhemmin legendaarinen Edward Murrow haastatteli Kennethiä. Kenneth voivottelee lehdistön tekemää mokaa. Hän ei tarkoittanut, että taivaalla lentäneet esineet olisivat olleet lautasia. Kenneth käytti lautanen-sanaa kuvaillessaan sitä miten esineet liikkuivat:

These objects more or less fluttered like they were, oh, I'd say, boats on very rough water or very rough air of some type, and when I described how they flew, I said that they flew like they take a saucer and throw it across the water. Most of the newspapers misunderstood and misquoted that too. They said that I said that they were saucer-like; I said that they flew in a saucer-like fashion.


Sen lisäksi on yksi asia, joka ei millään tavalla liity tähän tapaukseen. Vaikka se tapahtui samana vuonna kuin Kenneth Arnoldin tekemä havainto. Kenneth esittelee tarkinta luonnosta siitä mitä hän näki.Samana vuonna taivaalla lenteli myös tällainen aparaatti.Näyttää lautaselta, mutta kyseessä on virallisen ensilentonsa tehnyt Northrop YB-49.

1 comment:

Anonymous said...

Northrop YB-49:llä oli myös, aivan kuin muillakin lentävillä siivillä, taipumus nyökkäillä tietyissä olosuhteissa.