23.8.08

Ufo-kultti, osattiin sitä ennenkin

Providentia-blogissa kerrotaan ufo-kultista, joka kukoisti 50-luvulla. Avaruudesta yhteydenottoja saanut Dorothy Martin sai seuraajia. Viestit tulivat Clarion-planeetalta. Informaatiota välitettiin aina yhtä luotettavan automaattikirjoituksen kautta. Avaruusolennoilla oli huolestuttavaa sanottavaa. Maata uhkaa suuri tulva, joka tuhoaisi melkein puolet Pohjois-Amerikasta. Chicago tuhoutuisi ensimmäisenä. Olivathan avaruusolennot tarkkailleen Maan geologiaa pitkään. Varmasti he tiesivät mitä puhuivat. Tuho saapuisi joulukuun 24. 1954. Ei hätää, sillä lentävä lautanen saapuisi poimimaan uskolliset ufopalvojat turvaan.

Dorothy Martinin välittämät viestit pääsivät lehtiin asti. Toimittajat ja psykologit seurasivat tilanteen kehittymistä. Pari miestä soluttautui ufo-kulttiin. Heidän kokemuksista kirjoitettiin When Prophecy Fails-kirja. Kultin jäsenmäärästä ei ole selvyyttä, mutta heidän postilistalla oli satoja nimiä.

Joulukuussa 1954 vain parisen kymmentä seuraajaa kokoontui Martinin talolle odottamaan tulevaa mullistusta. Kun sovittua noutoa avaruuteen ei saapunutkaan (ylläri), sai Dorothy uuden viestin. Kaikelle oli selitys. Ufopalvojien vankka usko oli tehnyt vaikutuksen Jumalaan, joka oli herrasmiehenä päättänyt jättää tuhotyöt väliin.

Lehdistö ei enää kiinnostunut epäonnistuneen kultin viesteistä. Kultti hajosi. Martin jatkoi avaruusolentojen kanssa kommunikoimusta kuolemaansa asti. Tiettävästi hänen hautajaisissa ei nähty lentäviä lautasia.

No comments: