13.8.08

FoxNEWS: Isaac Hayes ja Skientologia

R&B tähti, South Parkin legendaarinen Chef, ja muuten vaan cool jätkä, Isaac Hayes kuoli sunnuntaina. Taustalla on parin vuoden takainen sydänkohtaus, jonka jälkihoito jäi pahasti vajaaksi. Syy löytyy skientologiasta. Hayes oli kultin jäsen. Vuonna 2005 South Park esitti pahamaineisen/parhaan jakson, jossa käsiteltiin Tom Cruisen kaappiin menoa. Samalla lapset oppivat skientologian piilotetut perusteet. Jakso aiheutti keskikokoisen myrskyn skientologien parissa. He vaativat jakson hyllyttämistä, johon Comedy Central taipuikin. South Parkin tekijä Matt Stonen mukaan Hayes tuli itkien hänen luokse, sillä häntä painostettiin luopumaan sarjan tekemisestä.

Sitten Hayes sai halvauksen. Henkilökunta koostui enimmäkseen skientologeista, ja he yrittivät esittää ettei kyseessä ole mikään vakava asia. Kuitenkin Hayesin puhe vaikeutui. Myöhemmiin skientologit ilmoittivat, että Hayes eroaa South Parkin tekemisestä.

Live-esiintymiset eivät olleet entisiä, sillä Hayes ei kyennyt laulamaan kuten ennen. Mutta hän tarvitsi rahaa. Muuten hän ei voisi pysyä mukana kultissa.

Kaikki tämä ja muuta selviää FoxNEWSin viihdeuutisista.

1 comment:

Anonymous said...

ich bin bereit ruotsi...