17.2.12

Suurin uhka katoliselle kirkolle

Katolinen kirkko on kestänyt kansainväliset kohut. Seksiskandaalit, korruptiosyytökset, ja rikollisten suojelu ovat pientä kauraa tulevan kohun rinnalla. Italia on vakavasti harkitsemassa kirkon verohelpotusten perumista. Vatikaani omistaa n. 20 % Italian kiinteistöistä. Siinä on useamman miljardin euron arvoinen kokoelma. Näistä kiinteistöistä ei tarvitse maksaa veroa. Toistaiseksi.

Maallisiin tarkoituksiin varatut tilat (ostoskeskukset ja asuntolat) haluttaisiin panna kiinteistöverolle. Italian pääministeri Mario Monti ilmoitti, että verokarhua kiinnostaisi sadan miljoonan euron vuosittainen potti. Kansa on helposti muutoksen puolella, sillä talousahdinko on kaikille tuttua. Katolisen kirkon saamat verohelpotukset tuntuvat epäoikeudenmukaisilta.

Kiitos vinkistä A. Tiensuulle.

1 comment:

Pimeä ateria said...

Vihdoin!

Muutenkaan Vatikaanin itsenäisyys ei ole perusteltua enää. Lisäksi sen myönsi ja ratifioi nykymuotoon Mussolini, joten sen historiallinen pohjakin nojaa ei-demokraattiseen vallankäyttöön ja yhteiskuntaan.

Vatikaani Italialle, joka kirkko Italiassa verolle, ja 30% Vatikaanin vuosituloista Italian valtion kassaan. Loppuisi siltäkin "suurvallalta" talous vaikeudet.