19.2.12

Libya huolissaan ihmiskunnan tulevaisuudesta

Libya pääsi hiljattain takaisin YK'n penkeille aktiiviseksi istujaksi ihmisoikeuskomissioon. Siitä seurasikin hauskoja kommentteja, kun Libyan edustajat varoittivat ihmiskunnan olevan tuhon partaalla. Ei ympäristökatastrofin takia. Eikä villien ydinpommien seurauksena. Komissiossa keskusteltiin homoseksuaaleihin kohdistuvasta väkivallasta. Sivistyneet maat olivat tuomitsemassa sellaisen aktiviteetin, mutta joukkoon mahtui pari vastalausetta. Libyan nimetön edustaja totesi, että valtioilla oli oikeus syrjiä ihmisiä homoseksuaalisuutensa perusteella. Kiellot sortaisivat uskonnonvapautta, ja mikä kauheinta, uhkaisivat ihmiskunnan tulevaisuutta sekä lisääntymistä.

Edustajan puheissa kaikui siis sama uhkakuva, jota toistellaan täällä Suomessa sukupuolineutraalin avioliittolain edessä. Olen lukenut useampaan kertaan, että suomalaisten täytyisi olla erittäin varovaisia ei-heteroille suotavien oikeuksien takia. Pian ei ole jäljellä heteroita, jotka kasvattaisivat lapsia. Jotkut aikuiset ihmiset ovat ihan oikeasti huolissaan tästä. Ylen kuuluisassa Homoillassa kirkkovaltuutettu Sonja Falk halusi havainnollistaa avioliiton tärkeyttä ja yhteiskunnallista tehtävää. Se onnistui kertomalla miten ihmiskunnalle kävisi jos heteroparit eivät enää viitsisi mennä naimisiin. "Mitä siitä seuraisi?" Lapsia ei välttämättä putkahtaisi maailmaan. Ihmiskunta kuolisi sukupuuttoon. Tässä pieni näyte Falkin ajatusleikistä.
Helsinkiläiset juhlistamassa ihmiskunnan sukupuuttoa

8 comments:

Anonymous said...

Homoliitot pitää sallia, koska mihin se johtaa jos homoliitot ovat kiellettyjä? Pian kukaan ei voi mennä naimisiin!

Saara said...

Ihminen joka kääntyisi homoksi heti kun homoutta ei reippaasti sanktioida, ei ymmärtääkseni ole alunperinkään hetero vaan kaappihomo. Hetero kun olisi se joka ei kerta kaikkiaan tunne viehtymystä oman sukupuolensa edustajiin.

Tämä kyllä herättää kaikenlaisia ajatuksia näiden kommenttien päästelijöistä...

Anonymous said...

Huvittavaa on se, että ise olen huolissani uskonnollisesta fundamentalismista, jota seksuaalisen tasa-arvon vastustajat tyypillisesti edustavat. Fermin paradoksinhan yhdeksi selitykseksi on tarjottu, että kehittyneillä lajeilla on tapana tuhota itsensä suunnilleen samassa kehityksen vaiheessa kuin missä me nyt olemme. Ja meillähän tosiaan alkaa olla mahdollisuus tuhota ihmiselämä maapallolta lähes täysin esim. ydinaseiden tai laboratorioissa laadittujen supertaudinaiheuttajien avulla.

Huolenaiheeni on se, että uskonnollinen fundamentalismi (kuten myös esim. nationalismi) on yksi niistä aatteista, joidenka varjolla ihmiset kykenevät äärimmäisen hirvittäviin tekoihin. Teknologian ennennäkemättömän nopean kehityksen (ja sen lieveilmiöiden, kuten globalisaation) vastustus konservatiivien piireissä vain lisää tällaista riskiä. Toivottavasti ihmiset osoittautuvat tarpeeksi älykkäiksi välttääkseen tämän mahdollisen itseaiheutetun sukupuuton.

Tomi said...

Ano, Fermin paradoksin todennäköinen ratkaisu on se, että evoluutio luo huonosti älykkyyttä.

Huonoa tässä ratkaisussa on, että oma olemassa olomme selittyisi vain antrooppisella periaatteella.

Yksi ratkaisu voisi olla, että tähdet sijaitsevat hirvittävän kaukana toisistaan.

Anonymous said...

Onhan siihen toki useita muitakin ratkaisuja ja en pidä älykkään elämän itsetuhoisuutta todennäköisimpänä selityksenä (uskon, että monisoluiseen elämään ja korkeatasoiseen älykkyyteen johtavat valintapaineet ovat erittäin harvinaisia), mutta pidän silti uskonnollista fundamentalismia, nationalismia ja muita vastaavia aatteita "vaarallisina".

Tokihan ihmiset riitelevät vaikka tekstieditoreiden, selainten tai pelikonsoleiden paremmuudesta, mutta tällaisten asioiden vuoksi tyypillisesti ei sodita tai suoriteta kansanmurhia. Aseteknologia taas kehittyy yhteiskuntaa nopeammin, enkä pidä täydellisenä mahdottomuutena, että jokin taho tulee joskus käyttämään tätä teknologiaa täysin vastuuttomasti. Homoliitot tuskin tulevat ihmiskuntaa tuhoamaan, mutta fundamentalismin kohdalla todennäköisyys ei ole 0 (vaikka se lieneekin erittäin pieni). Tätä lähinnä ajoin takaa.

Morze said...

Muahahahaa, ihmiskunta tuhotaan homoseksuaalisuudella, jonka jälkeen me eliittiin kuuluvat muutamme yhdessä harmaiden miesten kanssa marssiin. Kauan eläköön suunnitelma ja kaikkivaltias tekoäly 666!

Pimeä ateria said...

Vittu Morze sun piti pitää turpa kiinni, kun me otettiin sut mukaan.

Tän takia me ei viimeksikään kerrottu sulle kaikkia yksityiskohtia.

Nyt et saa sitä ikkunapaikkaa raketista mitä toivoit!

bjungo said...

On aina jaksanut huvittaa tuo ihmisen sukupuuttoon kuolemisella pelottelu, ikäänkuin kaikki heterot kääntyisivät lain muuttuessa pikapikaa homoiksi. Noin ajattelevilla on varmaan kauheaa elää tässä nykyisessä tilanteessa, kun kaikkialla tulee koko ajan vastaan todella paljon sellaisia ihmisiä jotka salaavat todellisen seksuaalisuutensa luonteensa..