22.2.12

Oikeus syrjiä ihmisiä uhattuna

Seurakuntalainen kerftoo avioliittolain muuttamisen vaikutuksista. Siinä kerrotaan miten tasa-arvoinen avioliittolaki uhkaisi uskonnonvapautta. Yhdysvaltalaisten uskonnollisten yhdistöjen edustajat ovat huolissaan tulevaisuudesta. Jos samaa sukupuolta oleville pareille suodaan lain edessä sama status kun perinteisille heteropareille, niin uhkakuvana on uskonnollisten periaatteiden rajoittaminen. Homoparien tuomitsemisesta tehtäisiin laitonta, eli uskonnollisin vakaumus ei enää olisikaan lain edessä perusteltu syy jättää palvelematta asiakkaita.

Tilanne tulisi eteen uskonnollisten järjestöjen toimistoissa. Ne ovat antaneet palveluitaan heteropareille. Kun vastaanotolle tuleekin yhtäaikaisesti kaksi penistä tai kaksi vaginaa, niin virkailija joutuukin antamaan palvelua vastoin uskonnollisten saarnojen opetuksia. Eli avioliittoneuvoja joutuisi antamaan neuvontaa mies- tai naispareille. Avioliittolain muutos pakottaisi valtion rankaisemaan uskonnollisen syrjinnän harjoittamisesta. Virkailija ei saisikaan enää syrjiä ihmisiä. Se jos mikä on väärin. Olen aina kirjoittanut tämän, mutta kirjoitetaan uudelleen: kirkoilla täytyy olla oikeus syrjiä ihmisiä uskonnollisen vakaumuksensa perusteella. Tästä olemme täysin samaa mieltä Päivi Räsäsen ja kumppanien kanssa.

Mutta, jos uskonnollisen laitoksen virkailijan palkka maksetaankin verorahoilla, niin hän on työnantajan asettamien lakien rajoittama. Sen virsiä veisaat kenen öylättiä syöt.

Yhdysvalloissa on myös raivonnut ehkäisykiista. Barack Obaman ajama terveydenhuoltomuutos on päivittänyt sairasvakuutusten soveltamista. Siinä samassa tuli pieni muutos mm. ehkäisyvälineiden kuulumiseen uskonnollistenkin järjestöjen sairasvakuutuksissa. Niitä tarvitaan tietyissä yliopistoissa, sairaaloissa ja hyväntekeväisyysjärjestöissä. Työnantajat korvaisivat työntekijöidensä ehkäisyä. Eli katolisen kirkon liperikauluksiset miehet joutuisivat maksamaan virastoissa työskentelevälle juutalaiselle naiselle (jonka uskonto ei kiellä ehkäisyä) ehkäisypillereistä. Vaikka paavi on palliltaan todennut, että ehkäisy on syntiä. Oikeastaan rahat lähtisivät sairasvakuutusfirman tililtä, mutta se on vain pieni lisäreitti. Kirkko maksaisi verorahaa sairasvakuutukseen, josta sitten lähtisi kolikoita pirupillereiden valmistajille.

Ei tässä kohtaa välitetä siitä, että enemmistö katolilaisista naisista käyttää ehkäisyä, jotkut turvautuvat aborttiin, ja jotkut jopa sterilisaatioon. Faktoilla ei ole väliä, sillä tässä on kyse periaatteista. Noiden asioiden tekeminen on katolisten ja muidenkin uskovaisten mielestä väärin. Siksi ei ole väliä, että uskovaiset tekevät niitä jatkuvalla syötöllä. Ei ole katolisen kirkon, tai muidenkaan uskontojen vika, että niiden seuraajat rikkovat säännöllisesti uskonnon opetuksia näissä asioissa.

Tämän oppiasian takia USA'n osavaltioissa on aikaisemminkin jätetty väliin yhteistyömahdollisuuksia katolisen kirkon terveydenhuoltopalvelujen kanssa. Osavaltiot eivät halua rajoittaa naisten mahdollisuuksia ehkäisypillereihin.

Kiista sai oudot piirteet - tai sitten täysin ennalta-arvattava piirteet - kun ehkäisykiellon puolustajat saapuivat todistamaan kongressille. Viisi miestä kertoi siitä miten naisten täytyisi elää seksuaalisesti. Silloin saatiin kuulla, että uskonnollisen vakaamuksen rikkominen on kuin sielun raiskaus. Kaikki olivat huolissaan siitä, että uskonnonvapaus oli hyökkäyksen kohteena.
Btw, katolisen kirkon hyväksymä sairasvakuutus sisältää Viagra-pillerit. Useamman tunnin heppiheilunta ei sinällään ole syntiä, jos heppiä heilutellaan avioliiton sisällä ja pelkästään lisääntymistarkoituksella.

1 comment:

Tomi said...

Olen aina sanonut, että niin kauan kuin luterilainen- ja ortodoksinen kirkko ovat osa valtiota, niiden täytyy nöyristellä valtion määräysten edessä.

Jos ne eroaisivat valtiosta ja menettäisivät veronkanto-oikeuden, niin silloin ne saisivat syrjiä. Tällöinkin tasa-arvolaki rajoittaisi syrjintää.