16.2.12

Intia, siveyden sipuli

Intia on perinteitä kunnioittava maa. Isoimmissa kaupungeissa ollaan toki siirtymässä tietoyhteiskuntaan. Samalla kansalaiset altistuvat modernin maailman kauheille synneille. Vieraista kulttuureista tulvii vieraita vaikutuksia. Vapaamielisyys on sellainen vaara intialaiselle yhteiskunnalle. Siveyspartiot joutuivat tiukille, kun ystävänpäivä koitti. Kaduilla partioitiin, jotta nuoret eivät pitäisi toisiaan kädestä tai suukottelisi julkisilla paikoilla. Intiassa tuota tapahtumaa ei juhlita ystävänpäivänä, vaan "himon ja häpeän" päivänä.

Onneksi himo ja häpeä ovat olleet esillä tarpeeksi monta vuotta. Partiot ovat tänä vuonna olleet tavallista sallivaisempia. Eli nuorilla on joskus mahdollisuus osoittaa hellyyttä toisiaan kohtaan. Oikeistoryhmän edustaja totesi toimittajille, ettei tiukkaturbaanisuudesta ole hyötyä. He eivät voi estää nuoria, ja konservatiivit saavat vain huonon maineen.

Sen vastapainoksi konservatiiveilla on mahdollisuus olla perinteisiä politiikassa. Maan korkein oikeus kuuntelee seksuaalisen tasa-arvon vastaisia lausuntoja. Intiassakin ollaan huolissaan ihmiskunnan tulevaisuudesta. Homoseksuaalisuus rikkoo ns. luonnon järjestystä, ja siksi sen pitäisi olla laitonta. Lääke luonnottomaan menoon oli 10 vuoden linnareissu. Kunnes Intia kumosi lain vuonna 2009. Uskovaiset piirit vaatia lakia takaisin.

No comments: