15.2.12

Mitt Romney ja Juutalaisten sielut

Mormonien hassu värväysmenetelmä on jälleen otsikoissa. Joseph Smithin keksimän uskonnon opeissa lisätään taivaan jäsenmäärää, kun sieluille tarjotaan mahdollisuutta vaihtaa elävänä vietettyä uskontoa siihen Ainoaan Oikeaan Uskontoon[tm]. Kuolleiden kastetilaisuuteen valitut nimet otetaan sukututkimuksessa laadituista listoista. Suomessa tämä kuolleiden sijaiskastaminen nostatti tunteita, kun mormonit olivat kastamassa Mannerheimiä.

Nobelin rauhanpalkinnon voittanut Elie Wiesel on neuvomassa republikaanien presidenttiehdokaskisassa kisailevaa miestä. Mitt Romney on mornoni. Uskontojen erilaisuus on aiheuttanut pientä keskustelua kristittyjen parissa siitä, onko mormonismi sovelias uskonto presidentille. Noh. Wiesel on muistuttamassa meitä sijaiskasteesta. Hän pyytää jättämään kuolleet juutalaiset rauhaan. Wiesel sai tietää, että hänen nimensä ja kuolleita sukulaisiaan on lisätty sijaiskastelistalle odottamaan miehen kuolemaa. Se ei tee hyvää mormonikirkon imagolle.

Mitt Romney on ytimiin asti bisnessmies, mutta myös harras mormoni. Hän on johtanut isompaa seurakuntaa ollessaan temppelinsä vanhimpia. Tuore Vanity Fair -lehti sisältää The Meaning of Mitt artikkelin, jossa Michael Kranishin ja Scott Helmannin uutuuskirjasta poimitut tiedot kuvaavat Romneyn uskonnollisuutta. Romney ei ole huono mies. Perhe on erittäin tärkeää hänelle. Avioliitto on vankalla pohjalla. Onnistuminen perheen ulkopuolella ei korvaa epäonnistumista perheessä, on Romneyn omaksuma motto.

Johtoroolissaan temppelissä Romney sai kuultavakseen naisia, joilla oli ideoita naisten aseman parantamisesta. 250 progressiivista naista vaati lisää vastuuta ja tehtäviä temppelissä naisille, sekä joitakin pieniä käytännön muutoksia. Romney kuunteli ehtotuksia läpi, eikä nähnyt syytä kieltää useimpia niistä. Mies ei ole täysi niuhottaja. Tosin samassa artikkelissa kerrotaan miten Romney on enemmän huolissaan alkioista kuin raskaina olevista naisista.

Loppuun näyte siitä miten Bill Maher reagoi sijaiskasteeseen.

2 comments:

MrrKAT said...

Kun Mitt Romney kasteli autonsa..

Tämän päivän 0,80 e:n halpis-iltiksessä oli nostettu esiin valitettava tapaus v:lta 1983 =skandaali nyt.

Mitt Romneyn perhe matkusti tuolloin Kanadaan ja koiransa laittoi katolle laatikkoon viimaan 12:ksi tunniksi. Koira laski lopulta alleen ja Mitt pesi autonsa ja koira edelleen takaisin..

Köyhät kyselee että onko heidän kohtalonsa sama jos Mitt nousee pressaksi.

Käynnissä on myös Google-kampanja, joku on keksinyt keinotekoiseksi uudeksi verbiksi:
romney=hädissään ulostavaa

Ja levittänyt netissä niin että googlatess pomppaa esiin etusivulla.. ilkeää.. ;)

Sähis said...

Suomalaiset lokakampanjat oli aika pliisuja näihin isojen poikien leikkeihin.