2.2.12

"Vanhat arvot kunniaan" LOL

Valkeakosken Sanomat aiheutti ihanaa virnuilua kasvoillani, kun lukaisin läpi lehden mielipidepalstaa tiistaina. Siellä nimimerkki Vanhat arvot kunniaan osoitti syvää huolestumistaan maailman menosta. Huolestuminen on lisääntynyt näin vaalien alla. Jotkut moraalittomat ihmiset ovat äänestäneet homoseksuaalia ehdokasta.

"Mikähän suomalaisia on alkanut vaivata, tai tiettyä osaa suomalaisista; he haluavat nähdä linnanjuhlissa 2 miestä kättelemässä juhlavieraita, joista todennäköisesti kaikki ovat miespareja."
Sanoisinko, että suomalaisia, tai tiettyä osaa suomalaisista, ei enää vaivaa ehdokkaan petiaktiviteettien suuntaukset. Siksi he ovat valmiita myös äänestämään seksuaalisesta suuntautumisesta välittämättä. Toki on olemassa suomalaisia, jotka äänestävät Haavistoa pelkästään hänen homoseksuaalisuutensta takia, mutta lähes kaikki tuntemani haavistolaiset ovat laittaneet etusijalle jonkin muun asian.

"Suomi nauretaan maailmankartalta! Suomi on maailman ihmeellisin maa, missä kaikki erikoiset ilmiöt saavat tuulta siipeensä käsittämättömästi, kännykät, tekstiviesti-ilmiö, karaoke."
Outoa huolestumista. Tarjoillut esimerkit osoittavat, että Suomi on merkittävä tekijä globaalin kulttuurin osalla. Kaikkia noista ilmiöistä ovat kehittyneet suomalaisten käytössä, ja sitä mukaa levinneet lisää länsimaissa. Eikä millään selkeästi huonolla tavalla. Paitsi karaoken kohdalla. Karaoke on rutto.

Mutta miksi Suomi on nyt näin pahassa jamassa vaalien aikana? Vanhat arvot kunniaan tietää. Haavistoa äänestävät ovat hänen mukaansa pääsääntöisesti 18 - 30-vuotiaita nuoria aikuisia, pääkaupunkiseudulta. Sen lisäksi heillä on "elämänarvot aivan sekaisin." Enemmistö kansasta ei hyväksy Haavistoa. Haavistoa äänestetään kapinoinnin tähden.

"Jos Haavisto olisi tavallinen hetero ja vihreä, ei kukaan olisi ollut kiinnostunut hänestä. Nyt halutaan kapinamuutosta. Mitä vastaan?"
Voi valkoinen veljeskunta sentään, mitä sieltä tulee vastaukseksi?

"Jumalan säädöksiä. Eletään aikaa, kun kaikki on liian hyvin ja ihmiset ovat valmiita unohtamaan Jumalan lopullisesti."
Tämä ei lupaa ollenkaan hyvää kuolemanjälkeiselle paratiisille, sillä miten ihmiset sitten reagoivat Jumalaan, kun kaikki on täydellistä? Tuleeko Taivas olemaan paradoksaalisesti täynnä ateisteja?

"Esimerkiksi Yhdysvaltain presidenttiehdokkaiden haastattelussa kävi ilmi, että lähes kaikki vastustivat saman sukupuolen avioliittoja ja aborttia."


Onneksi ehdokkaat ovat jättäneet taakseen useimmat vanhoista arvoista. Nimittäin Mississippin republikaaneista hieman alle puolet oli valmiita kieltämään - HUOM: KIELTÄMÄÄN - rotujen väliset avioliitot. Kaikkia vanhoja arvoja ei kannata kunnioittaa, vaan ne voidaan kaikessa rauhassa heittää roskakoriin. Varsinkin kunnian yletön ylistäminen saa minut vapisemaan vastenmielisyydestä.

Linkki
"On siis maita ja ihmisiä, missä vielä kunniakas konservatiivisuus ja kenties tietty patrioottimaisuus on voimassa. Esimerkiksi Amerikkaa ei ole rakennettu saman sukupuolen välisillä suhteilla. Jos olisi, olisi väestönkasvu tyrehtynyt ajat sitten."

Kieltäydyn uskomasta, että mielipideteksti on kirjoitettu vakavalla mielellä. Sen täytyy olla joku tuttavistani, joka on luonut Poen lakia testaavan tekstin. Elän mieluummin fantasiamaailmassani, kuin sellaisessa Suomessa jossa aikuiset ihmiset oikeasti luulevat seksuaalisen tasa-arvon tarkoittavan heterojen käännyttämistä homoiksi. Tuo ihmiskunnan sukupuutolla pelottelu ei voi olla jonkun mielestä oikea argumentti. Samalla tavalla voisi todeta seuraavaa; jos kaikki maailman miehet heittäytyisivät kuolemaansa kielekkeeltä, niin ihmiskunta kuolisi sukupuuttoon. Tottahan se olisi, mutta ei ollenkaan realistinen skenaario. Toisaalta, sama nimimerkki kirjoittaa Nooan arkin olleen oikea paatti ja vedenpaisumus olisi täten tosiasia...

"Ihmisille käy kaikki - vaikka vähemmistöryhmän presidentti - kunhan vain saa kapinoida Jumalaa vastaan. Kaikkivaltiasta Jumalaa vastaan, joka on tarkoittanut avioliiton miehen ja naisen välille."
Pysykööt kristityt avioliitot miesten ja naisten välisinä, jos he niin päättävät. Onneksi jäljelle jää siviilivihkiminen. Se ei tietenkään pidä kaikkia kristittyjä homoja ja lesboja tyytyväisinä.

Nimimerkki lopettaa kirjoituksensa dramaattisesti.

"Tämän säädöksen rikkominen ja arvomaailman musertaminen johtaa rikkinäisiin koteihin ja lasten entistä suurempaan epävarmuuteen, siihen syrjäytymiseen, jota muun muassa Haavisto vastustaa."

Eli Haaviston olisi pitänyt pysyä kiltisti kaapissa, poissa Vanhat arvot kunniaan ja kumppaneiden silmistä. Vaalikampanja on altistanut kotien perustukset sirpaloitumiselle. Miksei Haavisto ja hänen kannattajansa ymmärrä, että he ovat tuhoamassa Suomen seuraavan sukupolven?

Kirjoitus sai palautetta lehteen. Peräti kolme kirjoittajaa tuomitsee vanhat arvot. He kehuvat tasa-arvoa, suvaitsevuutta ja hyväksyntää. Vielä on toivoa.

12 comments:

jiikku said...

Jotenkin tuntuu siltä, että mitä uskovaisempi , konservatiivisempi ihminen on arvoiltaan, sitä enemmän muiden yksityisasiat kiinnostavat. Perverssiä.

Mörri said...

Luin tänään laatujulkaisua nimeltä Koillis-Savo. Siinä joku pappa vakavissaan (?) oli sitä mieltä, että vain Niinistön tapainen perheellinen oleva mies voi lopettaa suomesta kokonaan koulukiusaamisen, siihen ei pysty kukaan itse lapseton mies kuten ehdokas nr 2.

Anonymous said...

"Toki on olemassa suomalaisia, jotka äänestävät Haavistoa pelkästään hänen homoseksuaalisuutensta takia..."

Itse en ole törmännyt yhteenkään ihmiseen joka äänestäisi Haavistoa homoseksuaalisuuden takia. Useisiin väitteisiin tälläisen äänestäjäryhmän olemassaolosta kylläkin.

Sen sijaan minulle on ihan henk.koht. kerröttu että "äänestän Niinistöä koska Haavisto on homo".

Homo-apina said...

Koko ajan hoetaan, että presidentti pitäisi valita poliittisen substanssin perusteella. Samaan hengenvetoon höpistään "arvojohtajuudesta" tai pohditaan, millainen presidenttipersoona sopisi parhaiten Suomen kansainväliseen imagoon. Tätä harrastavat niin konservatiivit kuin liberaalit.

Jos presidentin halutaan ottavan julkisesti kantaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksiin, parisuhteella on väliä. Niinistö saattaa suhtautua homoliittoihin likimain yhtä myönteisesti kuin Haavisto, mutta Haaviston kohdalla tämä kanta tulee väkisinkin enemmän näkyviin, halusi hän sitä tai ei. Lisäksi tietysti samaa sukupuolta oleva pressapari lisäisi homoparien yleistä näkyvyyttä ja "normaaliutta". Itse aion äänestää Haavistoa osittain tästä syystä.

Anonymous said...

PA: "Kieltäydyn uskomasta, että mielipideteksti on kirjoitettu vakavalla mielellä."

Joillakin ihmisillä yksinkertaisesti järki sumenee kun he kohtaavat jotain mitä eivät voi ymmärtää ja hyväksyä. Tällöin mielestä putkahtaa mitä mielikuvituksellisimpia ja vainoharhaisia ajatuksia täysin ilman suodatusta. Tällaisilta henkilöiltä puuttuu kyky (ja halu?) käsitellä asiaa rationaalisesti, sekä asettua toisen asemaan. Lieneekö kyse mielenhäiriöstä.

MrrKAT said...

Olisitteko vielä vajaa vuosi sitten maaliskuun eduskuntavaalien jytkytuloksen selvittyä voineet ajatella että Suomessa tammikuussa 2012 peräti 61% miehistä ja 73% naisista sanoisi voivansa äänestää homon presidentikseen - paremman puutteessa?

(Nelosen kyselyn perusteella, käänteisesti).

:D

Ez said...

Haaviston ehdokkuus on saanut tietyn homovastaisen kansanosan nostamaan päätään. Yleensä nämä kultakurkut pysyvät hiljaa, mutta nyt heidän ihanat mielipiteensä ovat tupsahdelleet eteen ja Suomessakin voi viimein argumentoida melkein joka päivä Young Earth Creationist-tasoisia argumentteja laukovien ääliöiden kanssa. Tuntuu kuin olisimme oikeasti menneet yhtäkkiä taaksepäin 50 vuotta arvoiltamme. Tai ehkä ne älyn jättiläiset ovat nyt vain äänessä ettei vain vahingossakaan Suomessa valittaisi epäheteroa presidentiksi.

Pahoittelen mainostusta, mutta pakko linkittää omaa. Olen kuullut viime aikoina niin paljon naurettavaa homovastaista puhetta - varsinkin sukupuolineutraalin avioliiton kohdalta - että kirjoitin tekstiä näistä kuulemistani "sekulaareista" antihomoargumenteista - ja miten ne kaikki ovat täyttä p*skaa.

http://tamapaiva.blogspot.com/2012/01/maallinen-vastustus-sukupuolineutraalil.html

Anonymous said...

Joillakin ihmisillä yksinkertaisesti järki sumenee kun he kohtaavat jotain mitä eivät voi ymmärtää ja hyväksyä.

MOT: http://www.iltalehti.fi/presidentinvaalit/2012020315160777_pd.shtml

Törkeyksiä huudellut mies poistettiin Haaviston vaalitilaisuudesta ... Täällä s****na suvaitaan pedofiilejäkin, mies huusi.

Paholaisen Asianajaja said...

Joillakin ihmisillä yksinkertaisesti järki sumenee kun he kohtaavat jotain mitä eivät voi ymmärtää ja hyväksyä. Tällöin mielestä putkahtaa mitä mielikuvituksellisimpia ja vainoharhaisia ajatuksia täysin ilman suodatusta. Tällaisilta henkilöiltä puuttuu kyky (ja halu?) käsitellä asiaa rationaalisesti, sekä asettua toisen asemaan. Lieneekö kyse mielenhäiriöstä.

Yes, joku hoksasi!

Jumpe said...

"Jotenkin tuntuu siltä, että mitä uskovaisempi , konservatiivisempi ihminen on arvoiltaan, sitä enemmän muiden yksityisasiat kiinnostavat. Perverssiä."

Samaa ihmettelen! Tuntuu, ettei junttikonsuilla ole alkeelista ideaa yleisestä ja yksityisestä. Ja miten voisikaan olla, kun elämä on pohjimmiltaan jumalan miellyttämistä.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Jep. Kuvottavan arvojohtajuushöpinän vuoksi henkilökohtaisia ominaisuuksia ei voi erottaa poliittisista ominaisuuksista.

Itse tietysti dumppaankin koko ajatuksen arvojohtamisesta jorpakkoon ja mietin presidenttiyttä ns. "työnä". Demokratiassa "arvojohtaja" kun on joko mielipidejuntta joka määrittelee suvaitsevaisuuden. Tai pahvikeulakuva ("Pahvi-Sauli") joka ei määrää moraalia, jolla ei ole mitään sananvaltaa moraaliin ja jonka ohjeita kukaan ei noudata, mutta joita lehdistö kuitenkin painaa sivuilleen just for god fucking sake of WHAT? (vrt. valtionkirkko edustajineen.)

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Minäkin olen huomannut kreationismityyppisen keskustelun nousun. Se oli minusta piristävää. Toi mieleen vuoden 2004, jolloin oli Doverin oikeudenkäynti ja kreationismin myyrävuodet huipussaan (vuodet alko pari vuotta tätä ennen).

Nyt katson ihmetellen niitä muutamia vuosia ennen tätä, aikoja, jolloin kellon pystyi päivittämään. Tiesi että joulu ja pääsiäinen oli tulossa kun kreationismi pullahti esiin ihan joka paikassa. Siis vain _ihan joka paikassa_. (Omituisin oli kun henkilö kävi jollain kalastusaiheisessa foorumissa selittämässä analogioista Jumalaan.)

Nyt ei ole samanlaista ollut. Olo oli nostalginen. Melkein innostuin. Melkein tunsin tunteita. Mutta en ihan. Koska tauon aikana argumentit eivät olleet käyneet hioutumassa tai laatuuntumassa. Olivat vaan olleet jossain ideologia-naftaliinissa.