3.6.13

Katolinen kirkko vetäytyy ulos partiopojista

Kerrankin otsikko on asiallinen. Reilu viikko sitten Yhdysvaltojen partiopoikajärjestö Boy Scouts of America äänesti jäsentensä kieltomääräyksistä. Tietyt lapset eivät ole kelvanneet järjestön jäseniksi. Uskonnolliselta maaperältä aloittanut Boy Scouts of America sallii nyt ensimmäistä kertaa ei-heterot rivijäsenikseen. Tosin päätös astuu voimaan tammikuussa 2014.

Sekös sai vanhoilliset ravistelemaan sanomalehtiään kahvipöytien äärellä. Miten ennen niin perusarvoja kunnioittava järjestö lankesi synnin hyväksymiseen? Miksi viattomat lapset altistetaan ajatukselle, jonka mukaan he ovat samanarvoisia ja yhtä päteviä partiolaisia niiden ei-heteroiden partiolaisten kanssa? Moraalithan siinä rapistuvat, jos lapset eivät opi olevansa muita parempia ihmisiä.

Reaktiot olivat niitä mitä uskonnolliset järjestöt lupasivatkin. Kirkot lopettavat yhteistyön Boy Scouts of American kanssa. Jotkin baptistikirkot eivät enää päästä partiolaisia kirkkojensa tiloihin. Presbyteerikirkoissa ollaan myös mukana menossa. Ja kaikkein parhaimpana ilmiönä on joidenkin katolisen kirkon pappien julistukset yhteistyön loppumisesta.

Isä Derek Lappe perusteli päätöstään pitkässä kirjeessä. BSA:n päätös on hänen näkökulmastaan julma, kohtelee lapsia huonosti ja vastoin Raamatun opetuksia. Lappe muistuttaa, että avioliittojen ja perhe-elämän suurin tuhoaja on ehkäisyn helppo saatavuus. Koska... actually, I don't give a fuck.


Liberty Instituten kanta selittää miksi uskonnollisten järjestöjen on pakko katkaista siteensä partiojärjestöön. Korkeimman oikeuden ennakkopäätös olisi taannut BSA:lle oikeuden jatkaa syrjivää käytäntöään. Mutta jäsenistön äänestyksellä tehty muutos altistaa BSA:n kanssa yhteistyötä tekevät uskonnolliset järjestöt lakitoimille. Kirkko ei pystyisi enää jatkamaan syrjivää käytäntöään, jos BSA:n jäsenissä on avoimesti ei-heteroita.

Näiden esimerkkien vastapainoksi ovat ne uskonnolliset järjestöt, jotka eivät näe mitään ongelmaa yhteistyön jatkamisessa. Mormonikirkon mielestä yhteystyön jatkamiseen ei ole esteitä. Onneksi American Family Associationin Brian Fischer tietää miksi he jatkavat yhteistyötä.


1 comment:

Anonymous said...

Pahoittelen, etten kommentoi fiksummin kuin: repesin otsikolle.