7.6.13

Zack Kopplin VS Casey Luskin

Louisianan osavaltioon oltiin ajamassa tuttua lakialoitetta. Kouluihin haluttiin tasapuolista lähetymistapaa. Louisiana Science Education Act (LSEA) laadittiin tuttujen ID-porukoiden inspiroimana, tuttujen mantrojen kera tiedotusvälineissä. "Akateeminen vapaus". Opettajille haluttiin oikeutta jakaa ns. täydentävää oppimateriaalia hyväksyttyjen oppikirjojen rinnalle. Kappas vain, kreationisteilla oli valmiina hyviä kirjoja juuri tätä varten. Sitä ajanut demokraatti Ben Nevers puhui suoraan kreationismin edistämisestä lakialoitteella. Ei mitään uutta näissä evoluutioteoriaa dissaavissa kampanjoissa. Lakialoite äänestettiin voimaan 2008.

Ääneen pääsi 19-vuotias Zack Kopplin. Hän nousi julkisuuteen kreationismin vastustamisella 2010. LSEA:n kumoamista oli kampanjoitu, mutta ei vielä näin mediaseksikkäästi. Nuori mies puhui selkeästi ja pelkkää asiaa. Sanoma oli selkeä: hänen osavaltionsa koulut ansaitsevat parempaa kuin LSEA. Zackin haastatteluja on ollut ilo lukea. Repeal Creationism -kampanja sai kerättyä 75 Nobel-palkittua allekirjoitusta.

Toistaiseksi ilman tulosta. Zack ja kumppanit olivat Louisianan koululautakunnan edessä. Väittely oli paikoitellen hauskaa, paikoitellen naamapalmuilua.

Kamppailu LSEA:n kumoamisesta jatkuu. Discovery Instituten Casey Luskin oli Zack Kopplinin kanssa radio-ohjelmassa. Discovery Instituten blogissa mainostettiin tuota keskustelua, mutta valitettavasti he eivät laita pätkiä radio-ohjelmasta kansan kuunneltavaksi. Tarjolla on pätkä Zackin aikaisemmasta luennosta. Se onkin ihmeellistä, sillä ohjelma oli ID:lle suotuisan Michael Medvedin juontama. DI esittelee vain pari kohtaa koko väittelystä. Jos Luskin oli niin mahtava kuin DI antaa ymmärtää, niin varmasti ohjelmasta tulee pian kuunneltava versio nettiin. Tällä hetkellä se on maksullisen seinän takana Medvedin sivuilla.

Epäilen, ettei DI laita siitä edes puhtaaksi kirjoitettua tekstiä, sillä eräs Sensuous Curmudgeonin kommentoijista oli kuunnellut ohjelmaa livenä. Waldteufel:

Oh. . . and another little tidbit from that show . . . Casey did let his mask slip a little when he revealed himself to be an old earth rather than young earth creationist. At one point he said “. . . .I have no problem with the earth being 4.5 billion years old.”
 
 Mielenkiintoista. Jossain valmistellaan syytöksiä heresiasta ja Luskinin sielua ollaan tuomitsemassa helvettiin.

CenLamar.com antaa toisenlaisen kuvan Luskinin menestyksestä. Toivottavasti saan ohjelman kuunneltavaksi.

No comments: