13.6.13

Magneettimedian kohupaljastus Angelina Jolien rintaleikkauksesta

Magneettimedia on taas kääntänyt Mike "HealthRanger" Adamsin kirjoituksia. Nyt kotimaisia kuluttajia varoitetaan katalan syöpäteollisuuden metkuista:

Angelina Jolie osana kierossa suunnitelmassa suojella miljardien BRCA-geenipatentteja, mahdollisesti vaikuttaa KO:n päätökseen


Pitkän selostuksen ideana on salaliittoteoria. Lööpistöön päätynyt uutinen Angelina Jolien rintaleikkauksista onkin osa monipuolista juonta, jossa yritetään pelastaa ahneen geenifirman isot rahat. Mukana salaliitossa olivat Jolien leikkauksesta kertovat juorulehdet. Adamsilta eivät mitkään "sattumat" livahda ohi.

Angelina Jolien ilmoitus läpikäymästään tuplamastektomiasta (molempien rintojen poisto), vaikka hänellä ei ollut rintasyöpää, ei olekaan viaton ja spontaani ”sankarimainen valinta”, jollaisena se on esitetty valtamediassa.  Sen on huomattu käyvän ilmeisen hyvin yksiin hyvin ajoitetun liiketaloudellisen pr-kampanjan kanssa, jota on suunniteltu jo kuukausia ja vain sattuu tapahtumaan juuri ennen korkeimman oikeuden päätöstä BRCA-patenttien voimassa pysymisestä.

Tässä on tutkinta, johon valtamedia ei suostu koskemaan. Selitän tässä yritysten taloudelliset siteet, sijoittajat, fuusiot, ihmisgeenien patentit, oikeudenkäynnit, lääketieteen pelon lietsonnan ja vaakalaudalla olevan biljoonien dollarien panoksen. Perehtymällä asiaan kunnolla havaitsee, että tässä on kyse paljon muusta kuin yhden viattomalta näyttävän naisen tekemästä ”valinnasta”. Tässä on kyse tuhansien miljardien tuoton suojelemisesta huolella laadittujen pr-kampanjoiden avulla, jotka on suunniteltu manipuloimaan naisten yleistä mielipidettä.

Adamsin selostus jatkuu vielä pitkälle. Olennaisinta on tuon BRCA-geenin patentointi, joka on yhden firman käsissä: Myriad Genetics.

Tämä todistaa sen, että Angelina Jolien ilmoitus oli hyvin suunniteltu yritysluonteinen pr-kampanja sisältäen huolella muotoiltuja viestejä, jotka oli suunniteltu vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen. Mutta mihin Angelina Jolie voisi haluta vaikuttaa?

… miten olisi tuhansien miljardien dollarien yritysvoitot?

Tuleva korkeimman oikeuden päätös BRCA-geenipatenttien voimassaolosta
 Jos korkein oikeus on firman puolella, niin seuraukset ovat kauheita terveiden ihmisten kannalta.

Angelina Jolien tiedotuksella ja sen huolella laaditulla sanavalinnalla oli neljä huomattavaa välitöntä vaikutusta:
1)       Se aiheutti maailman naisten pelästyvän kuollakseen rintasyöpää julkaistujen väärien tilastojen vuoksi, jotka sytyttivät pelon jokaisen sydämeen, jolla on rinnat (lisää alempana).
2)       Se aiheutti naisten ryntäyksen etsimään BRCA1-geenin seulontamenetelmiä. Nämä testit vain sattuvat olemaan ”Myriad Genetics”-yrityksen patentoimia. Patentista johtuen testit voivat maksaa 3000 – 4000 dollaria kappaleelta. Pelkkä BRCA-geenien seulonta on miljardien dollarien bisnes, mutta vain jos tuleva korkeimman oikeuden päätös pitää patentin voimassa. (katso alla)
3)       Se aiheutti Myriad Geneticsin (MYGN) osakkeen hinnan kohoamisen koko vuoden huippulukemaan. ”Myriadin osake päätti kurssin +3 % tiistaina New York Timesin kolmossivun jutun jälkeen”, kirjoitti Marketwatch.com.
4)       Se muutti yleistä mielipidettä vaikuttamaan myönteisesti tulevaan korkeimman oikeuden päätökseen yritysten ihmisgeenien omistuksesta (katso lisää alla).

 Entä miten tuo monipuolinen ja pitkään harkittu salaliitto sitten totetui? Ei kovin hyvin.

Korkein oikeus päätti, ettei ihmisten luonnollisia geenejä saa patentoida. Eli Myriad Genetics menettää BRCA-geenin patentit. Mutta muunneltuja geenejä, eli synteettisiä geenejä, saa patentoida. Sen sijaan Myriad Geneticsin BRCA-geenin analyysimenetelmä on vielä usean patentin suojassa. Jos joku toinen firma kehittää erilaisen menetelmän BRCA-geenien etsimiseen, niin Myriad Genetics saa laillisen kilpailijan.

Korkeimman oikeuden päätös poistaa lisenssimaksuja Myriad Geneticsin kilpailijoilta. Esim. Gene by Gene firman BRCA-testi DNATraits maksaa sen jälkeen  995 dollaria. Sitä ennen hinta oli 4000 dollarin paikkeilla. Myriad Genetics saa kovia kilpailijoita.

Koko tarkkaan punottu juoni Angelina Jolien ja lehdistön kanssa ei näyttänyt tuottavan toivottua tulosta.

Adams päättää tuotoksensa aina yhtä harkitulla ja hillityllä tavalla:

Kiitos, Angelina, kun olet pitänyt edelleen siteen kaikkien naisten silmillä samalla, kun olet pettänyt heidät monopolististen liikeyritysten voittoa tavoitteleville eduille niiden yrittäessä taukoamatta hyötyä naisten hyväksikäyttämisestä.


Oracin laajempi selitys Adamsin isosta aivojytkystä kannattaa lukaista läpi.

No comments: