16.7.13

Uskallatko antaa lastesi tehdä taikatemppuja, osa 2

Christian Post-lehden Dan Delzell sai ripeästi palautetta magia-mielipiteistään. Kirjoituksessaan Dan pelästyi taikuri Dynamon leviaatiota, jonka hän tuomitsi henkivoimien tekosiksi, eikä pelkäksi taikatempuksi. Kristityt taikurit ovat kirjoittaneen lähes tuohtunutta palautetta Christian Post-lehdelle. He ovat toteamassa ammattitaikureiden ammattitaidolla, ettei Dynamon leijumisessa käytetty demoneita, piruja tai poltergeisteja. Siihen ei muka tarvittu yliluonnollisia voimia. Taikurit toivovat, ettei Dan kirjoittaisi asioista joista ei tiedä mitään. Ateistit kuulemma käyttävät Danin kirjoitusta esimerkkinä helposti narrattavista kristityistä. *viheltelyä*

Mutta juuri noin demoneiden pauloihin joutuneet taikurit väittäisivätkin! Pysy vahvana, Dan!

Uskossaan väkevä Dan vastaa näille magian puolustajille:

"As far as whether or not Christians should engage in 'performance magic,' I would be interested in knowing in each case what is being done in the name of 'magic."
 "The word 'magic' conjures images which are often different from 'illusion' and 'sleight of hand.' I don't believe all stage performers approach their work the same way. Some perform 'sleight of hand.' I believe others engage in sorcery."

 Jotkut taikurit voivat olla tavallisia taikureita, mutta toiset voivat käyttää demoneita tempuissaan. Todella haastavaa saada selville kumpi esiintyy lavalla. Dan esittääkin sopivaa kahtiajakoa. Kristilliset taikurit olisivat kristillisiä illusionisteja.

Dan muistuttaa myös Uuden testamentin sanomasta. Apostolien teot kertovat Simoninsta, joka noitui itselleen ihmisten mielenkiinnon. Noituus oli todellisuutta tuohon aikaan. Ja on sitä tänäänkin joillekin ihmisille.

1 comment:

Sähis said...

hiukan kiinnostaa huomenna teattereihin tuleva "now you see me" taikuriryöstöelokuva. Mukana on kuitenkin jumalakin (Morgan Freeman).

Temppuihin ja niiden paljastuksiin perehtyminen on opettanut, että lähes poikkeuksetta mitä mullistavampi ja isompi temppu on sitä yksinkertaisempi ja hölmömpi sen "harhautus" on.

Blainenkin levitaatiolla oli muuten aika höpsö tekotapa.