11.10.08

Matti Leisola ja Kauhajoen kouluampumiset

Suomen tunnetuin (ei ole paljon valinnanvaraa) IDeisti Matti Leisola on kirjoittanut mielipiteen TKK:n tiedotuslehteen. Petri Sane on ystävällisesti skannanut tekstin koko kansan luettavaksi. Heti esileikeissä Leisola kaivaa esiin Natsi-saksan, Ernst Haeckelin ja rotuopit. Kouluampumiseen vaikutti tietenkin materialistinen maailmankatsomus, ja ampujan motivaatio toteuttaa luonnonvalintaa halveksuttujen eliminoimiseksi.

Kaikki tuo on tietenkin laimennettua versiota ID-blogista löytyvälle versiolle. TKK:n versiossa on kuitenkin jotain mitä kannattaa korostaa. Leisola kirjoitti pätkän, jota kannattaa toistella tulevina vuosina. Varsinkin jos jotkut yrittävät saada ID:tä mukaan suomalaisten koulujen opetussuunnitelmaan:

"Siksi meidän opettajien tulisi tunnistaa omat maailmankatsomukselliset todellisuuden kokonaisrakennetta koskevat uskomusjärjestelmämme ja olla varovaisia, kun välitämme niitä tieteen arvovallalla nuorille".


Aivan. Pseudotiedettä ei pidä tuputtaa lapsille vain siksi, että oma uskonnollinen vakaumus on ristiriidassa tieteellisen teorian kanssa.

2 comments:

Anonymous said...

Leisolan mielestä "myös ei-materialistinen tutkimus tulisi tieteessä sallia". Hyvä Leisola! Ehkä kohta Haamujengi saa töitä =)

Anonymous said...

Leisola suomentaman/+koostaman
Evoluutio - kriittinen analyysi kirjassa alussa annetaan samanalainen imperatiivi eli että maailmankatsomukset tulee paljastaa. Mutta hyvin on IDisti Tapio Puolimatkakin pitänyt taka-agendaansa ja maailmankuvaansa piilossa tästä Kauhajoki-aiheesta puhuessaan viime viikon Kalevassa..

Eli he eivät toteuta itsekään sitä. Mites se heidän vaiettu salainen paksu tabu-kirjansa sanoikaan:
"Ota hirsi ensin omasta silmästäsi.."