21.10.08

Valehtelevat skientologit

No okei. Tämän ei pitäisi olla mikään uutinen, mutta skientologit valehtelevat. He valehtelevat aktiivisesti. Syynä voi olla koulutukseen liittyvä kurssi, jossa opetetaan valehtelemaan taitavasti. Julki tulleissa koulutusmanuaaleissa tehdään selväksi miten kultin kriitikoita täytyy kohdella. Pinteestä selvitään valehtelemalla. Toimittajien käsittelyä valmistellaan vastaavanlaisella kurssilla. Siinä ruotsalaisessa skientologia-dokumentissa Tarja Vulto teki klassisen kierteen, eikä vastannut kysymykseen. Miksi skientologien kurssit maksavat satojatuhansia kruunuja? Vastaus: Skientologia on ollut Ruotsissa jo 40 vuotta. Skientologia on virallisesti uskonto, jne. Ei mitään siitä miksi kurssit ovat kalliita. Ehkä toimittaja ei jaksanut painostaa. Joka tapauksessa on selvää, että Tarja on käynyt oikealla kurssilla:

2. No Answer

Purpose: To train a PRO to give a 'no answer' to questions he has no wish to answer directly.

Method: To begin with the reporter reading the questions asked LRH by 'The Sun' reporter Victor Chapple - and the PRO reads LRH's answers. This is just to accustom him to the idea of 'no answer'.

Then using different questions, the PRO gives 'no answers'. The trick is to appear to answer the question by giving generalized statements in simple terms so that the reporter doesn't realize his question hasn't been answered.

The PRO should be completely causative over the communication and end it with certainty, so that the reporter gets this and goes on to the next question.


Olennaisin skientologien levittämä valhe on etteivät he vainoa kriitikoita. Tässä kohtaa käytetään termiä Fair Game. Usein skientologiajärjestön edustajan saa sanomaan, että joskus heillä oli sellainen käytäntö, mutta se on peruttu. Väite ei pidä paikkaansa. Fair Game elää ja voi hyvin, eivätkä taktiikat ole muuttuneet (1997 ja 1998). Skientologit ilmestyvät protestoijien kotien eteen. He levittävät anonyymeistä varottavia lehtisiä naapureille, jne.

Onneksi suomalaiset skientologit eivät jaksa tehdä protestoijia kuvaamista kummempaa. Johon on vain yksi oikea tapa vastata.

No comments: