20.10.08

Myöhästynyt PS3-peli

LittleBigWorld-peliä on kehuttu arvosteluissa. Se on täynnä uusia ominaisuuksia ja neronleimauksia. Moni odottaa sitä kuin kuuta nousevaa. Mutta valitettavasti edessä on pieni myöhästyminen. Se ei johdu bugista. Se ei johdu tekijänoikeustaistelusta. Se johtuu uskonnosta.

LittleBigWorld sisältää musiikkikappaleen, jonka sanoituksessa on peräti kaksi värssyä Koraanista. Tämä on aiheuttanut tuttua reagointia tiukkojen muslimien parissa.

Sony on kumarrellut ja pyydellyt anteeksi. He ovat vetäneet pelin takaisin jo kauppojen varastoista. Loukkaava kappale korvataan. Council on American-Islamic Relations-järjestössä taas on päätetty, että Sonyn reagointi oli tarpeeton. He eivät ole saaneet valituksia musiikista. Sonyn päätös vain vahvistaa amerikkalaisten käsityksiä sensuuria vaativista muslimeista. Taustalla olisi siis ei-muslimien yliherkkyys välttää muslimien raivoa.

1 comment:

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

No, tuo nyt on pieni myöhästyminen. Muistelen vain sitä miten Zelda - twilight princessin englannin kielinen/eurooppa versio myöhästyi _vuosia_.

Siinä ei tosin tainnut olla tuollaista dhimmitudea taustalla. Tässä on tavoitteena saada luettua Hirsi-Alin "neitsythäkki". Kun vertaa johonkin "arka ja ahdas ismi"-kirjaan, niin tuntuu erot olevan suuria. Hare Krishnaa ei voinut ottaa kirjan jälkeen vakavasti, mutta ne tyypit ei silti pelottanut varsinaisesti. (Okei, kättele niitä en.)