4.10.08

Radikaalin.netin surullinen ketju

Aina välillä jossain putkahtaa pinnalle uskonnollinen väittely Vanhan testamentin raakuuksista. Viimeksi sellainen tuli vastaan Radikaali.netin foorumilla. Nimimerkki Maxwell kertoo kuinka Raamatun lukeminen jäi kesken, kun hän pääsi brutaaliin kohtaan. Jumala käskee Joosuaa - vai kuka se oli - tappamaan naiset ja lapset. Maxwell joutui sulkemaan kirjan.

Ei hätää, sillä valpas keskutelija tuli perustelemaan miksi naisten ja lasten murhaaminen oli moraalisesti hyväksyttävää.

anci:

Jumala on ensisijaisesti pyhä ja vanhurskas. Hän hävitti kansat Israelin edeltä, koska noiden kansojen syntien mitta oli täynnä. Jumalan väkivalta on oikeudenmukaista.
Kansat, jotka palvoivat epäjumalia olivat täysin turmeltuneita moraaliltaan. He esim. uhrasivat lapsiaan jumalille ja jumalien palvontamenot olivat usein pelkkää julkista haureutta ja prostituutiota.


Kuulostaa kyllä tehokkaalta keinolta lopettaa lasten uhraaminen. Sehän toimii yhtä tehokkaasti kuin tämä tupakoinnin lopetussessio. Kun lasten uhraajat ja heidän lapsensa on tapettu, eivät lasten uhraamiset voi enää jatkua.

Lopulta Maxwell tuntuu hyväksyvän ajatuksen, mutta ei paljasta kauheasti mietteitään.

Niin saahan sitä tappaa kansoja, jos on Jumala. Mikäs siihen olen mitään sanomaan, mutta jotenkin just se, että Joosua pyytää, et säästäis edes nuo lapset ja naiset, niin Jumala sanoo: "Kill ´em all!" Ja Metallica tekee pari tuhatta vuotta myöhemmin levyn.. En tiiä, mutta miten Hitlerin voi tuomita samasta teosta? (Niin joo Hitler ei olekaan Jumala). Ehkä vähän kärjistetty esimerkki, mutta sama lopputulos. Ehkä raamattua ei oo tarkoituskaan lukea kirjaimellisesti.

3 comments:

Anonymous said...

Pat Condellilla on sana sanottavana..

http://www.youtube.com/watch?v=I5cXWElb-GE

Mette said...

Minua on ruvennut mietityttämään, miksi miehiä saa tappaa? Ei sillä, eten olisi - naisena - hyvilläni siitä, eten ole vapaata riistaa ampumaradalla, mutta miksi kaikki miehet ovat? Tunnen miehiä, jotka eivät ole varmoja edes siitä, mtien päin kuulakärkikynää pidetään saati asetta, ja heitä saa siten ihan vapaasti tappaa?

Anonymous said...

"Ehkä vähän kärjistetty esimerkki"?