28.1.12

Han ja Chewbacca ne yhteen soppii!
Aitoa rakkautta

Imperiumin suurin uhka ei ehkä olekaan kapinaliitto vaan homoseksuaalisuus. Konservatiivisen Family Research Councilin Tony Perkins on ilmaissut huolestuneensa uuden nettipelin sisällöstä. Bioware -firma taipui suveitsevaiston painostuksen alla. Peliin tulee päivitys, joka monipuolistaa roolipelaamista. Pelihahmot voivat luoda suhteita digitaalisten hahmojen välille. Nämä suhteet eivät rajoitu pelkästään heteroparien välille. Perkins luennoi homouhkasta radiolähetyksessä nimeltään Rebel Fleet Surrenders to Gay Empire. Kuulemma jotkut vanhemmat ovat huolestuneita siitä, että heidän lapsensa altistuvat verkkopelissä poikkeavuuksille.

Huolestuminen koskettaa läheltä kaikkia konservatiivisia Star Wars -faneja. He eivät lue slash-fiktionia, jossa Han Solo ja Chewie kokevat kuumia hetkiä Hothissa. Biowaren edustaja olikin aikaisemmin todennut, ettei Star Warsin kaukaisessa galaksissa ole homoseksuaalisuutta (Ellei sitten ihan vaan droidien kesken). Iranilla ja Jedien järjestöllä olisi siis jotakin yhteistä. Luulisi sentään pahojen sithien harrastavan moraalisesti epäsoveliaita akteja, ellei sitten sithien pimeä puoli edusta moraalisesti äärikonservatiivista näkökulmaa Star Warsin maailmassa.

Antaako Bioware seuraavaksi periksi suhteiden lukumäärissä? Nythän pariutuminen on mahdollista jopa lajien välillä. Luonnotonta! Itse elokuvissa vihjailtiin epäsuorasti sisarusten väliseen rakkauteen, kun nuori Luke kuolasi tietämättään siskonsa Leian perää ja perään. Scifi on rikkonut moraalin rajoja aivan liian monta kertaa.

Eräässä Biowaren edellisessä Dragon Age 2 pelissä oli mahdollista olla sellaisessa kanssakäymisessä samaa sukupuolta olevan kanssa. Se toteutettiin kuitenkin tavalla, joka oli kyseenalainen. Onneksi Family Reseach Council on valppaana meidän muiden puolesta.

1 comment:

Kimmo said...

Mitä lopussa olevaan linkkiin tulee, olen itse asiassa samaa mieltä. Dragon Age 2:n romansseissa on paljon vialla. Ensinnäkin Anders palaa aiemmasta Dragon Age: Awakening -pelistä, jossa hän oli huoleton ja hauska kissaihminen ilman mitään viitteitä homoseksuaalisuudesta (homotkinhan ovat toki normaaleja ihmisiä, mutta DA2:ssa hän on stereotyyppinen ja avoin homo, joten pelien välillä on ristiriita). Dragon Age 2:ssa on mahdollista jopa vahingossa alkaa flirttailla hänen kanssaan (pelissä ei näe kokonaan, mitä pelaajan hahmo sanoo kussakin dialogivaihtoehdossa), mikä on se ongelma jota tuo artikkeli käsitteleekin. Bioware ilmeisesti teki Andersista homon "just because", ja tämähän on merkki erittäin huonosta kirjoituksesta.

Toisaalta, muuttunut seksuaalinen suuntautuminen ei ole kyllä pahin Andersin (puhumattakaan DA2:n) ongelmista. Aiemmin huoleton Anders on nyt kyyninen ja vihainen maagien "vapaustaistelija" (toisten terroristi) ja pelin lopussa hän (pelaajan valinnoista riippumatta) suorittaa terrori-iskun, joka ei loogisesti vaikuta maagien asemaan kuin huonolla tavalla. Pahempaa deus ex machinaa saa hakea.