6.1.12

Huono vuoden aloitus Skientologiakultille

Skientologiakultin sisällä kuohuu jälleen kerran. Jäsenmäärän romahtaessa, tuottojen pienentyessä, median julkaistessa pelkkää negatiivista tietoa, ja monien muiden ongelmien edessä kultti on puolustautunut kriitikoita vastaan hyökkäämällä. Kulttista huonoja asioita kertovat ihmiset ovat olleet entisiä skientologeja, joten he ovat automaattisesti pettureita, valehtelijoita ja aina väärässä.

Vuoden vaihtuessa lukuun 2012 tapahtui merkittävä asia. Debbie Cook lähetti sähköpostia n. 12 000 skientologille. Hän on entinen Flag -järjestön johtaja. Se on erittäin merkittävä virka skientologiajärjestön hierarkiassa. Cook on aktiivinen skientologi, joka on huolissaan L. Ron Hubbardin perinnöstä. Häntä ei voi lakaista maton alle piiloon ex-skientologeille varatuilla ja valmiilla argumenteilla. Juuri sen takia sähköposti aiheutti varmasti useamman pyörtymisen rivijäsenten keskuudessa.

Viestissään Cook kritisoi avoimesti kultin nykyistä johtajaa David Miscavigea. Se itsessään on karmaiseva synti. Skientologiajärjestö on Cookin mielestä unohtanut L. Ron Hubbardin asettaman tehtävänsä. Nykyään keskitytään vain vaurauden keräämiseen. Lahjoituksia ruinataan, vaikka tilillä seisoo miljardi dollaria. Varoja kerätään uusien hienojan rakennusten tekemiseen, vaikka ne jäävät kerta toisensa jälkeen tyhjyksi. Jäseniä ei ole tarpeeksi niiden täyttämiseen. Cook on huolissaan siitä, että ihmisten elämän parantamisen sijaan dianetiikka on pelkkää bisnestä.

Cook ei ole mikään ulkopuolinen uhka. Siksi David Miscavigella on nyt vaikea ongelma. Miten hän hiljentää Cookin? Avoin kritiikki olikin hankala teksti nieltäväksi silmien kautta. Cookin facebook-kamut ihmettelivät oliko naisen tili hakkeroitu. Eihän niin arvostettu jäsen olisi muuten voinut julkaista jotakin noin törkeää. Cook ilmoitti olevansa ihan oikeasti kyseisen tekstin kirjoittaja. Silloin seuraajat ilmiantoivat hänet kultin sisäiselle valvontaelimelle,

Voit lukea Cookin sähköpostiviestin Mark Rathbunin blogissa. Se sisältää runsaasti sisäpiirin tietoa kultin nykyisistä hallinnollisista ongelmista. Toivottavasti tästä vuodesta tulee entistä huonompi skientologialle.

Kiitos vinkistä M. Kadeniukselle.

No comments: