11.1.12

Paha lääketeollisuus: GlaxoSmithKline

GlaxoSmithKline on jälleen otsikoissa. H1N1-rokotteen aiheuttamat huolet kalpenevat, kun niille näytetään mitä lääkefirma on tehnyt Argentiinassa. GSK sai sakot luvattomien lääkekokeilujen suorittamisesta lapsilla. Firma oli väärentänyt huoltajien suostumuslomakkeita, jotta vähävaraisten lapset saatiin mukaan rokotekokeisiin. Vuodesta 2007 lähtien n. 15´000 lasta ohjattiin kokeeseen. Mukana menossa oli lääkefirman värväämiä lääkäreitä, jotka laittoivat lukutaidottomia potilaitaan allekirjoittamaan suostumuspapeita.

Vastaavia kokeita ei saa tehdä Euroopassa tai Yhdysvalloissa. Siksi lääkefirmat lähettävät testiryhmän kolmansiin maihin. Potilaat eivät päädykään valtion valvomiin terveyskeskuksiin, vaan esim. GSK'n praktiikoille. Ne eivät täytä sairaaloiden eettisiä vaatimuksia. Kun jotkut perheet halusivat pois rokotekokeesta, heille ilmoitettiin etteivät he saisi enää mitään rokotteita. Ala-arvoiset labrat, rokotteiden taso ja hoitotoimenpiteet yhdistettiin ainakin 14 kuolleeseen lapseen. Toistaiseksi ei ole osoitettu, että kuolemat olisivat johtuneet rokotteista. Firma toteaa, ettei yksikään kuolleista ollut saanut aitoa rokotetta, vaan sokkoutettuna plasebo-rokotetta. Kyseiseen COMPASS -rokotusohjelmaan osallistui/pakotettiin tuhansia lapsia.

Miljardiluokan firma hyväksikäyttää köyhien kaupunkien asukkaita. Sakkoja lätkäistiin GSK'n ranteille 400´000 peson edestä. Eli n. 73´000 euroa. Eli käytännössä se ei tunnu firman taseissa. Rokotekokeeseen värvätyt kaksi lääkäriä saivat 300´000 peson sakot per valkotakki. Lääketeollisuuden valvonnassa on suuria puutteita.

3 comments:

MrrKAT said...

Entäs jos kyseessä olisi olleet jenkkilapset tai pari lasta olisikin jenkin lapsia ?
Kohu, oikeudenkäyntejä, miljoonakorvaukset, elokuva, .. ?

Sähis said...

Ihmishenki on korvaamaton tai ainakin eri hintainen.
Törkeätä touhua.

Ironmistress said...

Sitä sanotaan kapitalismiksi. Mitä vapaampi kapitalismi on, sitä paremmin se toimii. Eläköön laissez-faire!