24.1.12

"Ehrnrooth ampuisi Haaviston"

En ole koskaan ollut kovin suuri politiikan fanittaja. En ole minkään puolueen jäsenkirjoilla. Tuskin koskaan tulen olemaankaan. Sen verran voin paljastaa, että viime eduskuntavaaleissa ääneni meni piraatille, yarr. Olet varmaankin huomannut, että parhaillaan on menossa presidenttivaalit. En ollut kovin innostunut äänestämään niissä. Ensimmäisen äänestyskierroksen lähestyessä kuulin kuitenkin sellaista tarinointia, että pakotin itseni ottamaan enemmän selvää ehdokkaista.

Eräänä kauniina aamupäivänä kuulin kaempaa miten joukko paikallisia herrasmiehiä keskusteli vaaleista. Huumoristinen tunnelma esiteltiin ympäristölle kaskun muodossa. Siinä kerrottiin miten edesmennyt sotaveteraani ampuisi linnanjuhlissa kättelyvuorollaan presidentti Haaviston. Naururemakka päälle. Jäin miettimään miksi huumorintajuni on niin vajaa, etten ymmärtänyt kaskun pointtia. Jätin miettimiset vähemmälle ja tarkastin kuka on tuo Haavisto. Kuka saa aikaan murhaamisesta väännettyjä vitsejä?

Kauhistuksen kanalannoite, kyseinen presidenttiehdokas on avoimesti ei-hetero. Ja vieläpä avoimesti parisuhteessa toisen miehen kanssa. Ilmankos täällä landevillellä pyöritellään silmiä, kun tämä ehdokas on otsikoissa. Kaikkein yllättävintä oli myös kuulla miten ihan fiksuilta ihmisiltä pääsi huuliltaan mitä oudoimpia perusteluja sille, ettei tämä ehdokas sovi presidentiksi. Eivätkä nämä ihmiset ole mitään hurr durr -tason ajattelijoita. Paitsi tällä kertaa pääsi käymään huonosti. Ilmiö on toistunut ympäri netin keskustelupalstoja ja kommenttiketjuja. Myös Aamulehden blogeissa julistettiin siivouskampanja homovitsien takia.

Sovittelevimmat ihmiset ovat kehuneet Haavistoa fiksuimmaksi ehdokkaista, mutta kun hän sattuu olemaan - tiedätte kyllä millainen - niin eihän se mies voi edustaa Suomea linnanjuhlissa. Se olisi häpeällistä. Moraalitonta. Ja mitä ne maailmallakin ajattelisivat Suomesta?

Yllättävää kyllä, kokisin muiden maiden loukkaantumisen Suomen presidentin seksuaalisen suuntautumisen takia olevan erittäin hyvä asia. Tunnustan, että nauttisin suomalaisten peppukipeydestä, jos juhlissa vieraat ottaisi vastaan Haavisto ja Flores. Euroopassa asia ei aiheuttaisi ns. normaalien parissa skandaalimaista pyörtyilyä. Eikä minua harmittaisi tippakaan, jos joku Lähi-idän kansalaisiaan sapeleilla teloittava diktatuuri ei tykkäisi Suomalaisesta presidentistä.

Täytynee todeta, että samalla tavalla moni viherpipertäjähippi häpeäisi Timo Soinia presidenttinä. Facebookista löytyy uhkailija muuttaa maasta, jos ehdokas X voittaa, jne. Mikäs siinä. Laki ei määrää millä perusteilla äänestäjän pitää äänestää.

Rohkeimmat voivat tarkistaa miten Suomen profeetta Jouko Piho kirjoittaa nykyisestä vaaliasetelmasta.

Äänestän kuitenkin Niinistöä, joka on mielestäni pienempi paha. Eli vaikka Niinistön vapaamuurari- ja Bilderberg -kytkökset ovatkin huolestuttavia, niin näen vielä pahempana sen, että Suomen nuorison esikuvaksi tulisi homopresidentti.


Kovin jyrkkä kanta mieheltä, joka on aikaisemmin tuominnut Bilderbergiläiset massamurhia suunnitteleviksi saatananpalvojiksi. He ovat Antikristuksen petovallan kätyreitä. Mutta se on sentään pienempi paha, kuin miehen kanssa parisuhteessa elävä mies.

Jep, minäkään en ymmärrä Pihoa.

Jopa kansanedustajista on löytynyt ihmisiä, joiden mielestä presidenttinä oleminen vaatii armeijan käymistä. Sivarina Haavisto ei siis olisi pätevä pressa. Tuo jo kuulostaa harjaantumattomille korville ihan oikealta argumentilta. Mutta samoilta ihmisiltä pitää kysyä heti seuraavaksi miksi presidentti Halonen pärjäsi ilman Suomen miehitetyksi tulemista kaksi kautta. Sen päälle vielä tieto siitä, että Puolustusvoimain entinen komentaja amiraali Juhani Kaskeala on todennut siviilipalvelusmiehen olevan kelvollinen presidentiksi.

Entäpä jos haluat jonkun muun kuin Haaviston, etkä osaa sanoa vaikkapa Niinistön olevan parempi ehdokas, vaan toteat Haaviston edustavan moraalittomuutta, syntiä ja rappiota? Miten saisit asian muotoiltua tavalla, joka ei näytä kognitiivisesti rajoittuneen härön höpötyksiltä? Sivistynein yritys tulee Hyviä uutisia -blogin kautta. Kirjoitus perustuu paavi Johannes Paavali II'sen kirjoituksiin, ennen paaviksi päätymistään. Teksti paljastaa miten olennaisella tavalla seksuaalisuus on häpeämisen arvoinen asia katolisessa uskossa. Häpeä väistyy akteista vain puhtaan heteronormatiivisen rakkauden kautta. Tietenkin vain avioliitossa. Tuo on sivistynein tapa ilmoittaa muille, että kirjoittaja on tuomitsemassa Haaviston hänen parisuhteensa takia (politiikasta viis). Haavisto ja hänen kannattajansa eivät osaa hävetä presidenttiehdokkaan elämää.

Haavistoa voi kritisoida muullakin tavalla, jopa asiallisella tavalla, kuin närästämällä miehen parisuhteesta ja heiluttelemalla Raamattua. Esim. tuomitsemalla Haaviston NATO-yhteydet. Tai vaihtoehtoisesti haluat alleviivata ehdokkaan talousasiantuntemusta, eli Euroopan investointipankkien kautta parempi tulevaisuus Suomelle. Tai ehkä ehdokkaiden erot globalisaation suhteen vievät äänesi Niinistölle. Tai melkein mitä muuta tahansa kuin "Hyi, homo."

Yllättävän moni ei välitä siitä, että heidän tokaisut kuulostavat toisten korvissa herp derpiltä, vaikka tarjolla olisi sivistyneempi tapa kommunikoida. Tietenkin ihmisillä on oikeus sanoa mitä haluavat, sekä sen lisäksi olla mitä mieltä tahansa mistä tahansa, sitä en ole missään nimessä kieltämässä. Olisi kuitenkin kiva käydä vaaleja siltä pohjalta, että ne eivät ole mitkään missivaalit.

Löysin oman ehdokkaani Ylen ja Maikkarin vaalikoneiden kautta. Vastauksen suhteututin presidentin nykyisiin valtaoikeuksiin. Molemmista vaalikoneista tuli sama numero, jonka kirjoitin tänään uudelleen lappuun kopissa.

18 comments:

MrrKAT said...

Näiden vaalien aikana olen kuullut kahden lapsia/vanhuksia hoitaneen naisihmisen(!) sanoneen "se pitäisi ampua". Toisella kohde oli Soini, toisella tällä viikolla Haavisto.

Vaikka ilmeisesti vain nykysanonta(?), ja molemmat rauhoittuneet, niin silti oli ilkeää kuulla..
sivistyksen kerros on ohut.

Pimea ateria said...

KAT veit sanat suustani.

Sivistyksen kerros on ohut. Olen huomannut aikaisemminkin "hyvistä" ihmisistä saman.

Anonymous said...

Olen kyllästynyt siihen, että niin mediassa kuin arjessakin jankutetaan tuota homo-mantraa. Allekirjoittaneelle homous tai heterous ei ole syy äänestää/olla äänestämättä. Sillä ei ole mitään tekemistä tehtävän hoitamisen kanssa. Mutta osallistun tähän sen verran silti, ettei Haavisto tosiaan olisi maailman ainoa homoseksuaali vallankahvassa. Hyvin ovat hekin tonttinsa hoitaneet, ja jos eivät ole niin syy tuskin on seksuaalisuudessa.

Anonymous said...

Molemmat ehdokkaat ovat ihan päteviä, mutta aion äänestää siedätyshoidon puolesta, sillä sitä todellakin tarvitaan.

Sähis said...

PA:
Olisi kuitenkin kiva käydä vaaleja siltä pohjalta, että ne eivät ole mitkään missivaalit.

Valitettavasti ei tätäkään voi vallan sivuuttaa. Presidentin valtaoikeuksien ollessa nykyisellä tasolla toimii tuleva presidenttin ns. arvojohtajana ja Suomen myyntiedustajana ulkomailla. Molempiin toimiin vaikuttaa yksityinen elämä ja persoonallisuus.

Suomalaiset ovat hienosti osoittaneet että avoin ja suvaitsevainen aikuinen mies/nainen hienolla työuralla sopii meille hyvin usealle arvojohtajaksi ja valtaosa valitsee paremman arvojohtajan poliittisen näkemyksen perusteella.

Ns. myyntiedustajan toimiin tarvitaan tietämyksen ja poliittisen taidon lisäksi myös henkilökemiaa sopia Suomea koskevia asioita ja myydä Suomea eri maiden valtioiden edustajien kanssa, jotka monesti eivät ole yhtä avoimia ja suvaitsevaisia kuin me, ja meillä ei valitettavasti ole varaa valita yhteistyökumppaneiksi vain sellaisia, jotka jakavat meidän näkemyksemme. Siksi emme voi täysin sivuuttaa mahdollisen sukupuolisen suuntauksen tai vaikkapa puolison vaikutusta tuohon tehtävään.

Yleisemmästä suuntauksesta poikkeavalla ominaisuudella kuten tässä tapauksessa homoudella on kuitenkin myös positiivinen merkitys maailmanlaajuisen hyväksynnän ja suvaitsevaiden edistämisessä. Se painaa toisella puolella kupissa.

En siis väitä että tämä on tärkein asia, mutta on tämä yksi omena hedelmäkorissa. Ja on myös myönnettävätä että kahta edellistä presidettia katsottaessa, voi ihan hyvin sanoa, ettei suomalaiset välttämättä kohtele presidentin vaaleja kuten missikisoja.

Morze said...

Halostakin puolisoineen haukuttiin lehden mukaan susipariksi aikoinaan, joten avioliittoargumentti on jo sillä vanhentunut. Itse ajattelin äänestää Haaviostoa, koska mielestäni hän paremmin sopii presidentin tuleviin tehtäviin. Niinistön taloustuntemukselle luulisi löytyvän parempikin virka.

Anonymous said...

Vuonna 2030 presidentti ratkaistaan BB-talosta pois äänestämällä. Siltä vähän tuntuu kun nykyehdokkaatkin ramppaavat milloin missäkin viihdeohjelmassa vitsiä vääntämässä. Valtaoikeuksia kavennettiin jo, arvovaltaa ovat heikentäneet ehdokkaat itse. Yleisön kosiskelu on saanut jo säälittävät mittasuhteet. Ehkä tämä sitten on ajan henki, tyhjä markkinahumu.

Ari said...

Aikooko Sauli (tai Pekka) presidenttinä lakkauttaa järjestöjä? Ainakin Halosen aikaan Suomalaisuuden Liiton hallituksessa todella kuulimme aikeesta lakkauttaa liittomme!

Suomi = diktatuuri.

Paavo Lipposen viha Jussi Niinistöön johtuu tämän taustasta Suomalaisuuden Liitossa.

I have been a member of the board of the Finnish Alliance. In one meeting I heard in my own ears, when the chair told the board that Helsinki district court (käräjäoikeus) was ready to ban our organization! An official had told this threat to our chair in a meeting in the Ministry for Internal Affairs.

A government's threat to ban a peaceful organization (because of its opinions) violates the principles of democracy.

As far as I have understood, leading politicians and the president were responsible for this threat to ban the Finnish Alliance - without any reason!

tyy said...

Presidentinvaalit ovat nimenomaan missivaalit. Mutta onhan Suomen omalla keulakuvamissilläkin oma merkityksensä, joten äänestämään mars!

Äänestäkää oikein.

Mustaleski said...

Tämä homottelu ja lesbottelu on kyllä niin pimeältä keskiajalta ja katolisen kirkon perinnepostillan lisäluvulta kuulostavaa lässytystä että hohhoijakkaa. Haavisto on antirasismistaan huolimatta ihan suhteellisen fiksu ehdokas, vaikka naistahan sitä naisen olisi pitänyt äänestää ja niin olen useimmiten tehnytkin, mutta nyt poikkesin polulta ja katsokaa nyt miten kävi: Väyrynen jäi pelaamaan edelleenkin suosikkipeliään eli mediaa ja saulista tuli pressa...

MrrKAT said...

Olisko arvannut vielä vuosi sitten että tammikuusa 2012 yli miljoona suomalaista tahtoo vihreän homon presidentiksi ?

Tämän viikkoa olen suklaalla lohdutellut ja rauhoitellut kirkollishenkilöä, jolle jo 1. kierros oli järkytys "onko koko Suomi tullut hulluksi?" :D

Paljon on jäätä särjetty jo nyt.

Paholaisen Asianajaja said...

Toijalan vaalimainosjulisteisiin ilmestyi täysin ennakoitavissa oleva töherrys. Neljä kirjainta ja alkaa H-kirjaimella. Olin odottanut jotain omaperäisempää töherrystä.

Morze said...

Halo? Onhan Haaviston aikaansaamssa kansanliikkeessä jo messiaanista vaikutelmaa.

MrrKAT said...

Näen Obama-efektiä: nuoret, netti ja kansanliike yhteistä. Ja naiset ihastuu (vanhempi sukulaisnainen katseli jo Obamaakin "sillä silmällä" vaikka kohde oli rapakon takana).

Anonymous said...

Sitten voi käydä vielä vilkuilemassa, minkä sorttisia aloitteita kahdelta ehdokkaalta on viime vuosien aikana tullut eduskuntaan.

Luulisi opiskelijan ja köyhän äänen irtoavan sen jälkeen oikeaan osoitteeseen.

Anonymous said...

http://debator.org/presidentinvaalit.html

Anonymous said...

http://toiska.fi/vaalikone/

Raimo said...

Tarja Halonen on käytännössä Ruotsin nukke: http://yleen.blogspot.com/

Europarlamenttiin lähtee vuoden 2012 alussa Ville Itälän tilalle Petri Sarvamaa (kok), joka juonsi YLE TV1 A-studion 31.1.2007 lähetystä: siinä oli mielikuvamanipulointi, jossa ruotsin kielen opiskelun vapaaehtoisuuden perustelut sensuroitiin ohjelmasta pois. Toimittaja oli Pasi Peiponen. Eli europarlamenttiin lähtee Suomesta sensuuria harrastava toimittaja.

Paavo Lipponen vs Jussi Niinistö. Asian tausta on sama kuin Lipposen Freudenthal-mitali, salainen valtataistelu: Lipponen on ruotsalaismielinen ja Niinistö ei. Suomalaisuuden Liitossa toiminut Niinistö tietää liikaa asioista, joista Lipponen ei halua puhua, ainakaan suomeksi.

Kansanedustaja Sulo Aittoniemi vastusti kielilakia ja lykkäsi kielilakiäänestystä. Kielilakiäänestyksessä oli läsnä Ruotsin suurlähettiläs.