11.1.12

Sana sunnuntaille: Tosikkomaisuus
Kansanmurha ja massatuho ovat joskus iloisia asioita, lapset

Institute for Creation Research ei tuhlaa energiaansa turhiin asioihin. Äskettäin heidän uutiskirjeessä (kaikkea minä tilaankin inboxiini) oli asiaa siitä miten kreationistien sanomaa heikennetään. Lelukaupoista löytyvä lastenpeli horjuttaa Nooan arkin ja globaalin vedenpaisumuksen uskottavuutta. Kuten kaikki muistavat, ovat nuo asiat olennaisia Ainoan Oikean kristinuskon perustuksille. Ilman niitä Raamatun tulkinta ei ole kirjaimellista, ja sitten mennäänkin rytinällä syntiä kohti.

Onneksi ICR'n Brian Thomas varoittaa lukijoita Noah's Ark pelistä. Kirkkaat värit ja iloiset eläinhahmot saavat minut heti kavahtamaan pelosta. Esikoululaisille kerrotaan hauskalla tavalla Vanhan testamentin tapahtumista. ICR ei kuitenkaan hyväksy pelin yksinkertaistettua sisältöä. Se ei ole tarpeeksi linjassa Raamatun kanssa.

Cute Ark images similar to the one on the game box have appeared in various children's books and other toys and decorations. But they misrepresent the biblical account. And if parents never teach their children that this icon is false, then students are left with the wrong impression of the true nature of biblical history.


Lapsille pitää opettaa, että arkki oli merikelpoinen puurakennelma. Sinne mahtui kaikkien eläneiden lajien perusryhmät. Lapselliset kuvat antavat vaikutelman siitä, että vedenpaisumus olisi ollut vertauskuvallista tarinointia. Silloin sielu on vaarassa joutua kadotukseen.

No comments: