10.1.12

Selibaatissa elänyt vanhus puhuu avioliitoista

Vanha selibaatissa elänyt mies höpöttelee maailmanlopun uhkia syrjäisellä kadulla. Kukaan ei tunnu välittävän harmaantuneen miehen puheista, joissa perhe-elämää viettämätön mies puhuu värisevällä äänellä asioista, joita ei ole koskaan kokenut. Hän varoittelee ohikulkijoita ihmiskunnan tuhosta, joka tulisi tapahtumaan sukupuolineutraalin ajatustavan edistyessä.

Kukaan ei välitä.

Mutta sitten samaa sanomaa saarnaa hassuihin vaatteisiin pukeutunut vanha, selibaatissa elämänsä elänyt mies, jolla on yli miljardi tykkääjää elämän facebookissa. Paavi Benedictus kehoitti Vatikaaniin kokoontuneita diplomaatteja muistamaan, että onnistuneen yhteiskunnan ydin on heteronormatiivinen pariskunta. Jos yhteiskunta sallii oikeuksia samaa sukupuolta oleville perheille, niin ihmisarvo ja ihmiskunnan tulevaisuus rapistuu. Jotenkin. Ehkä tämä Renaultin automainos on varoittava esimerkki tulevasta tuhosta. Tasa-arvoiset avioliittolait tarkoittavat paavin pään sisällä sitä, että heterojen avioliitot menettävät arvokkuuttaan. Perusarvot ovat niin hataraa tekoa.

Paavi yritti esiintyä suvaitsevaisena ihmisenä. Hän totesi, ettei ole tuomitsemassa homoseksuaalisia taipumuksia, ainoastaan sellaisia tekoja. Kyseessä on vanha illuusio siitä, ettei muka halveksi toisia ihmisiä.

Kiitos vinkistä herra Patosuolle.

No comments: